Projektzárás Sóstón

2010 márciusában indult a „Fenntartható és komplex szolgáltatásfejlesztés Sóstógyógyfürdőn” elnevezésű projekt, amelynek keretében megszépült a tó és környéke. Ma már új épületek és bővülő szolgáltatások gazdagítják nemcsak a városrészben élők, de az egész megyeszékhely és a nyaralóövezetbe látogatók mindennapjait.

 

Új csónakház, körbejárható tó

 

A száz százalékban európai uniós forrásból finanszírozott beruházás részeként épült újjá a tó öreg csónakháza, térkövezett járdával forr egybe a Blaha Lujza sétány és az Igrice. Így ha valaki a Blaháról érkezik gyalog, kerékpárral vagy futva, a projekt keretében felújított Igrice sétányra egészen a Tófürdőig és a Központi Parkba is kulturált körülmények között juthat el.

 

Rekortán a futóknak

 

A Sóstót célzó fejlesztések sorában kapott helyet a futók kényelmét szolgáló rekortánpálya is, ma már a mozgásformára tervezett burkolattal fedett futópályán hódolhatnak szenvedélyüknek a mozgás szerelmesei is. A tó körül egyébként majdnem egy kilométer hosszan futhatunk. A pályát néhány hónappal ezelőtt meghosszabbították, így az Igrice sétánnyal kibővített szakasszal a táv 6–800 méterrel megnyújtható.

 

Családbarát játszótér

 

A Csónak és a Szódaház utcák kereszteződésében ugyancsak a beruházásnak köszönhetően ma már óriás mesefigurákkal színesített családbarát játszótér fogadja a kikapcsolódni vágyó gyermekeket és szüleiket.

 

Új gyógyászati szolgáltatások, növekvő látogatószám

 

– A gyógyászati kezelésszám növekedése is a fejlesztések számlájára írható a sóstói Aquarius Élmény- és Gyógyfürdőben. Míg 2010-ben összesen 60 ezer kezelést bonyolítottak az intézményben, addig ez a szám bizonyíthatóan évről évre 10–20 ezerrel növekedett. Idén ez a szám már elérte a 130 ezret – emelte ki a projektet lezáró eseményen dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

 

Új lehetőségek

 

A több mint öt esztendővel ezelőtt kezdődött beruházás az eredmények mellett újabb befektetési lehetőségeket is nyit a város fejődése szempontjából. A cél, hogy a múzeumfalu a következő esztendőkben a harmadik turisztikai attrakció legyen üdülőövezetben, az állatpark és a fürdő mellett – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Piszár Tünde