Próbáld ki az atlétikát a hétvégén!

2023. február 18-án és 19-én a Nyíregyházi Atlétikai Centrumba - BENNED IS OTT A SZUPERERŐ! #ATLÉTAVAGYOK- gyermekprogramra várják a mozogni és az atlétikával ismerkedni vágyó gyermekeket és szüleiket!
Igazi délelőtti családi mozgásprogram keretében ismerkedhetnek a gyermekek az atlétikával, mint a legfontosabb alapmozgásokat tartalmazó sportággal. Megmutathatják mennyire ügyesek futásban, gátfutásban, gyaloglásban, dobásban és ugrásban. Játékosan kipróbálhatják az élsportolói élményeket szombat és vasárnap délelőtt, ott, ahol pár órával később majd kezdetét veszi a 49. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság.

Az #ATLÉTAVAGYOK programban az egyes versenyszámokban a gyermekek szakemberek felügyelete mellett mutatják meg a bennük lévő szuper erőt.  A délelőtt végére pedig kiderül ki a legtehetségesebb gyermek atléta az egyes versenyszámokban.
A Magyar Atlétikai Szövetség vár minden mozogni vágyó gyermeket és szüleiket 2023. február 18-án (szombat) 10 óra és 14 óra között, és február 19-én (vasárnap) 9 óra és 12 óra között a Nyíregyházi Atlétikai Centrumba az #ATLÉTAVAGYOK programra.

DÉLUTÁNI PROGRAM:
Délután pedig a jövő atlétái szurkolhatnak, a pályára lépő jelen atlétáinak a 49.Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon! 
Lehet szurkolni többek között a súlylökő Márton Anitának, a magyar atlétika első és eddig egyetlen világbajnokának. Izgalmas versenyen, 60 m gáton Szeles Bálintnak, Eszes Dánielnek és Szűcs Valdónak.  Szögi István, az ostravai silveren megdöntötte a fedettpályás 1 mérföldes magyar rekordot, Nyíregyházán, pedig Palkovits Istvánnal 1500 méteren mérhetik össze erejüket.  Klekner Hanga, rúdugrásban a fedettpályás magyar csúcs megdöntésére tesz kísérletet, ami jelenleg 451 cm.