Premierek a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében
Elsőként Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar várja a közönséget a képernyők előtt. vasárnap este hét órakor.

Virtuális koncertre készül a Filharmónia Magyarország a közösségi oldalán november 15-én, vasárnap 19 órától. Bár a járvány második hulláma miatt a rendezvények elmaradnak, a Filharmónia Magyarország közel hozza a zenét és virtuális koncertélményt biztosít a közönség számára.

Ezen a héten elsőként Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar egyenesen a Zeneakadémiáról költözik be az otthonokba.

Ez a közvetítés több okból is különleges! Műsoron Peeters orgonaversenye, Beethoven 5. („Sors”) szimfóniája és Vierne 4. orgonaszimfóniája! A 2. d-moll orgonaverseny világszerte nagyon ritkán játszott mű, Magyarországon pedig még egy orgonaművésztől sem hallhattuk. Flor Peeters versenyművét Antwerpenben írta 1944-ben, amikor a brit csapatok felszabadították a várost. Ez a darab nemcsak az egyik legismertebb orgonaműve, hanem az egyik leginkább nyitott és örömteli kompozíciója is.