Pótfelvételi a Nyíregyházi Egyetemre – Akár állami ösztöndíjas képzésre is!

A Nyíregyházi Egyetem minden képzési szinten (felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, osztatlan tanárképzésben és mesterképzésben) hirdeti képzéseit a pótfelvételi eljárás során.

 

Az előző évektől eltérően újdonság, hogy idén az agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, pedagógusképzés, valamint a társadalomtudomány képzési területek alapképzési szakjain állami ösztöndíjas szakok is választhatók. Egyes képzéseink duális formában is indulnak.

Képzési palettánk bővült a Mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterképzési szakkal, mely állami ösztöndíjas formában is meghirdetésre került.

Augusztus 9-e (vasárnap) éjfélig lehet jelentkezést elektronikus úton benyújtani az E-felvételi rendszerében a póteljárásban meghirdetett, 2020 szeptemberében induló képzéseinkre.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is szükséges az ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Fontos információ, hogy minden csatolandó dokumentumot a fenti határidőig kell feltölteni, hiánypótlásra nincs lehetőség!

Fontos tudni, hogy póteljárásban egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezést benyújtani (ugyanazon jelentkezési hely állami ösztöndíjas és önköltséges formája egy jelentkezési helynek számít).

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

  • akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be vagy
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

A személyes megjelenést igénylő felvételi/alkalmassági vizsgákkal kapcsolatban a jelentkezők a http://www.nye.hu/felvi/ oldalon tájékozódhatnak.

A ponthatárokat az Oktatási Hivatal legkésőbb 2020. augusztus 28-ig kihirdeti.

További információ, részletek és jelentkezés a www.felvi.hu oldalon.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem