Pormentes parkoló
Jó ütemben halad az Univerzum mögötti parkoló építése. A munkálatokat múlt héten szerdán megtekintette Nyíregyháza polgármestere is. A kivitelező ütemterve szerint, jó idő esetén november elején már aszfaltozni fognak a területen.

Amint elkészül a terület csapadékvíz-elvezetése, valamint a szükséges földmunkák, egy 43 férőhelyes, aszfaltozott parkoló épül meg az Univerzum mögött. A Körte utcai társasház mellett is burkolt út épül, akárcsak a Keskeny utcán, és emellett a Keskeny köz is új szőnyeget kap. A beruházás során járda készül a gyalogosoknak, és a Keskeny utca végén megnövekszik a térkővel borított terület.
Nyíregyháza polgármestere a bejáráson hangsúlyozta, ezt a területet 20 évvel ezelőtt rendezni kellett volna, amikor az üzletház megépült, így egy régi tartozást sikerült törleszteni a városlakóknak. A polgármester azt is elmondta, hogy a beruházást önerőből valósítja meg az önkormányzat.

– 43 millió forintot költünk rá, hitel felvétele nélkül, és ez az utolsó helyszín itt, a belvárosban, ami még ilyen földutas. Nyíregyházához már nem méltó állapotú parkolóhely volt, ami ugyanakkor nagy forgalmú is, mert jó helyen van – mondta el dr. Kovács Ferenc.

Idén 754 millió forintot költ az önkormányzat út- és járdafelújításra, valamint nagyobb aszfaltfelületek kátyúzására. Összesen 19 utcában építenek utat, vagy cserélik a meglévő aszfaltszőnyeget. A forrásokból több mint 7 kilométer úthálózat újul meg.