Polgárőr Város kitüntető címet kapott Nyíregyháza
Fotó: Trifonov Éva

2022-ben Bács-Kiskun megye adott otthont az Országos Polgárőr Napnak, amit szombaton rendeztek meg Dunapataj-Bakodpusztán. Kitüntetések és elismerések átadására is sor került. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Nyíregyházának.

Idén Bács-Kiskun megye adott otthont az Országos Polgárőr Napnak, amit szombaton rendeztek meg Dunapataj-Bakodpusztán, több mint 2500 résztvevővel. A 27. alkalommal megtartott ünnepségre az „összefogással a mindennapok biztonságáért” mottót választották, ami kifejezi a polgárőrség, a rendészeti szervek és a széles körű társadalom együttműködését, valamint megbecsülését. A rendezvényen elismeréseket is átadtak, az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Nyíregyházának. A díjat Bajnay Kornél önkormányzati képviselő, valamint Kalenyák János polgárőr parancsnok, a pályázatot benyújtó Borbányai Polgárőr Egyesület elnöke vette át.

– Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy elkísérhettem Kalenyák János polgárőr parancsnokunkat, a Borbányai Polgárőr Egyesület elnökét Dunapatajra, ahol átvehettük ezt a díjat. Ez tulajdonképpen összefoglalta és jutalmazta polgárőreinknek azt a fantasztikus munkáját, amit ingyen, saját meggyőződésből, a közösség segítése miatt tesznek – emelte ki Bajnay Kornél önkormányzati képviselő.

Bővítenék a létszámot

A Borbányai Polgárőr Egyesületnek 24 tagja van, közülük csak hárman nyugdíjasok, a többiek munka mellett látják el a feladatot. Szeretnék a létszámot bővíteni, de a polgárőr egyesület elnöke szerint nehéz a fiatalokat motiválni.

– A jövőre nézve szeretnénk elérni, ha a lakosság még nagyobb biztonságban érezné magát Borbányán. Hál’ Istennek elmondhatom, hogy itt egy cseppet se rosszabb a bűnözés, mint az országban bárhol. Amit tudunk, megteszünk a lakosságért. Rendezvényeken, iskolában, óvodában, mindenhol jelen vagyunk – hangsúlyozta Kalenyák János.

Nyíregyháza egyébként nem első ízben nyerte el az elismerést. 2017-ben ugyanis városunk adott otthont a nagyszabású Országos Polgárőr Napnak, a huszonharmadiknak. Akkor az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Nyíregyháza város önkormányzatának.

Kapcsolódó galéria

Polgárőr Város kitüntetést kapott Nyíregyháza