Szombaton kiderül, ki a kontinens legjobb fiatal salakmotorosa!

Teljes a mezőny, eldőlt, hogy a lengyel Antoni Mencel és a svéd Gustav Grahn lesz a két tartalékmotoros szeptember 17-én az U19-es EB döntőn. A Nagyhalász Speedway Ringen a jövő sztárjai mérik össze tudásukat, akik három kvalifikációs verseny után jutottak el a legjobb 18 közé. A versenyzők közül vannak, akik jártak már a pályán, de a többségnek ez lesz az első versenye a ringen. Nagy csata várható a délután 3 órakor kezdődő fináléban, mivel hatalmas a tét. 

- Minden feltétel adott ahhoz, hogy jó versenyt rendezhessünk, a pálya jó állapotban van, és kiváló motorosok jönnek hozzánk, ahol mindenkinek az a célja, hogy a kontinens legjobbja legyen ebben a korosztályban - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.  

A Nagyhalász Speedway Ringen sok rangos versenyt rendeztek már, és az U19-es döntő is ezek közé tartozik. Hatalmas a médiaérdeklődés is a futam iránt, több internetes portál mellett lengyel televíziós csatorna is jelezte érkezését. Nem véletlenül, mivel összesen hét lengyel motoros kvalifikálta magát, és bíznak abban, hogy közülük kerül majd ki a győztes. 

- Jóval több fotós, újságíró kérte akkreditációját a szokásosnál, és a versenyzőket szép számban kísérik majd el szurkolók is. Egy lengyel társaság közvetítést is tervez a versenyről, ehhez a technikai hátteret mi biztosítjuk - tett hozzá Albók József. 

A magyar színeket Füzesi Richárd képviseli, aki szeretne tisztességesen helyt állni. A lengyel mellett a lett Gusts és a három dán motoros számít még esélyesnek.