Pénteken a Delilával nyit a Rózsakert Szabadtéri Színpad – Fordulatokból nem lesz hiány!
Kosik Anita és Gulácsi Tamás

A többszörös díjnyertes Illatszertár után Mohácsi János rendezi Nyíregyházán a nyitópremiert.

Az idei első előadás 2019. június 14-én, pénteken 20.30-tól egy Molnár Ferenc vígjáték: a Delila lesz, melynek szerepeiben Kosik Anitát, Gulácsi Tamást, Horváth László Attilát, Rák Zoltánt, István Istvánt, a Móricz Zsigmond Színház társulatának színművészeit és vendégművészként Józsa Bettinát láthatja a közönség.

Ahogy mondják, „negyveniksz” évesen egy férfi vagy sportautót szerez magának, vagy szeretőt. A kapuzárási pánikkal Virág Lászlónak és családjának nincs szerencséje: hiába van meg mindenük, hiába boldogok, Virág beleszeret egy nála jóval fiatalabb pincérlányba. A történet mindenkinek ismerős. Vajon van jó döntés? Vajon kinek kell okosnak lennie? Vajon érdemes-e egy olyan férfiért küzdeni és áldozatot hozni, aki már nem szerelmes a feleségébe? Fordulatokban bővelkedik ez a bűbájos, külföldön is nagy sikerrel játszott vígjáték, amelynek írója a Pál utcai fiúk méltán világhíres szerzője, a rendezője pedig a számtalan díjjal elismert Mohácsi János, aki tavaly az Illatszertárral jelentkezett Nyíregyházán, és aki ebben az előadásban is az élet keserédes voltát mutatja be.

 

MOLNÁR FERENC

DELILA

Virág: GULÁCSI TAMÁS

Marianne: KOSIK ANITA

Ilonka: JÓZSA BETTINA M.V.

Csapos: HORVÁTH LÁSZLÓ ATTILA

Vőlegény: RÁK ZOLTÁN

Ügyvéd: ISTVÁN ISTVÁN

 

Díszlettervező: MOHÁCSI ANDRÁS

Jelmeztervező: REMETE KRISZTA

Zene: ZSÁGER–VARGA ÁKOS

Dramaturg: MOHÁCSI ISTVÁN

Rendező: MOHÁCSI JÁNOS

 

Jegyek kaphatóak a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában, illetve online, a Móricz Zsigmond Színház honlapján: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/delila-104076/551566

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház