Példaképek közelről - A Liu testvérek is jöhetnek Nyíregyházára

Folytatódik a példaképek közelről sorozat az Aqua SE-nél. A vízilabda klub a következő hónapokban neves sportolókat hív Nyíregyházára, hogy ezzel is motiválja a gyerekeket. Olimpiai érmesek és világbajnokok is tartanak előadásokat. 

Benedek Tibor, Keszthelyi Nagy Rita, Gangl Edina. Csak néhány név azon sportolók közül, akik a „Példaképek közelről” sorozat keretében Nyíregyházára látogattak. Pár éve az UVSE-vel közösen indította el a programot az Aqua SE, és ezt szeretnék folytatni a jövőben is, melyhez a Dózsa Delikátesz személyében partnerre is találtak. 

- Mindenképp szerettük volna folytatni a sorozatot, mert azt tapasztaltuk az elmúlt három évben, hogy a gyerekek számára motiváló, ha kézbe vehetnek egy olimpiai érmet, találkozhatnak olyan sportolókkal, akiket csak a tévében láttak. Ezt egyedül nem tudnák megvalósítani, de szerencsére megfelelő támogatót találtunk – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Öt vendéget szeretnének hívni, az első előadásra a klub nyári tábora során kerül sor. Jelenleg 250 gyerek sportol az egyesületnél, és a kicsik a tervek szerint ezúttal nem csak vízilabdázókkal, hanem vívókkal, úszókkal és gyorskorcsolyázókkal is találkozhatnak. Pazonyi György olimpia kutatással is foglalkozik, és több neves sportlót látott már vendégül. 

- Annyira nem egyszerű lecsábítani sportolókat, mert akik még versenyeznek, nekik edzések, mérkőzések vannak, az idősebbek pedig nehezebben mozdulnak ki. Felvettük a kapcsolatot a Liu testvérpárral, és reméljük a gyorskorcsolyázókat vendégül láthatjuk majd - mondta Pazonyi György olimpia kutató. 

A klub június 19-én tartja évzáró rendezvényét. Addig még számos mérkőzés vár a korosztályos vízilabda csapatokra a bajnokságban.