Pattogott a labda a belvárosban - Nyíregyházán a Streetball sorozat
Fotó: Szarka Lajos

A korábbi években gyakran a szezon zárásaként, májusban érkezett Nyíregyházára a Streetball sorozat. Ezúttal a koronavírus-járvány miatt ősszel rendezték, és néhány hétbe sűrítették a szervezők az eseményt, jellemző, hogy a szombati nyíregyházi nap után vasárnap már Oroszlányban léphetnek pályára a csapatok. A Kossuth téren több pályát is kialakítottak, és közel 60 csapat nevezett. Reggel egy megemlékezéssel indult a nap Sitku Ernő tiszteletére, majd folyamatosan pattogott a labda. 

- Nem csak a 23 év alatti kategóriában, hanem az idősebbeknél is sok csapat nevezett. Igazi összefogás eredménye ez a rendezvény, melyet a város és a Megyei Kosárlabda Szövetség is támogatott, ezzel is szerettük volna segíteni a nevező csapatokat, akik között nem csak nyíregyházi gárdák voltak, hanem a megye több pontjáról érkeztek gárdák - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

A napot számos kiegészítő program színesítette, melyek közül az egyik legizgalmasabb a dobóverseny volt. A legjobb csapatok továbbjutottak az országos döntőbe, a város az utazásban is segíti majd az együtteseket.