Parókus lelkésziktatás a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségben
Parókus lelkésziktatás a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségben

Egyházi és városi méltóságok részvételével iktatták be a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség, új parókus lelkészét, Horváth Hegyi Áront szeptember 11-én a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomban.

A fiatal, nyíregyházi származású lelkész korábban püspöki titkári feladatokat látott el, majd a Sámsonházai és Pásztói gyülekezet lelkésze volt. Most, hosszú évek után hazatérhetett szülővárosába családjával együtt. A rendhagyó iktatási ceremónián 6. gyermeke Salomé keresztelőjét és apósa Adámi László nyugalmazott lelkész búcsúztatását is megejtették. Ünnepi közgyűlés zárta az első hivatalos igehirdetést, amelyben beiktatták az új parókus lelkészt és köszöntötték hivatalában. Dr. Fabiny Tamás az Északi Egyházkerület püspöke levélben köszöntötte a fiatal lelkészt, kitérve arra, milyen komoly szolgálati és egyháztörténeti jelentőségű munkát végzett eddig, és üdvözölte hazatérésének lehetőségét.

Az iktatást vezető Zsarnai Krisztián esperes „Add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet!" (ap csel 4.29) igét választotta a beiktatáshoz, amihez illeszkedett az új parókus igeválasztása: „Kösd azért derekadra övedet. Indulj, és hirdesd nekik mindazt, amit én parancsolok! Ne ijedj meg tőlük, különben, én ijesztelek meg téged általuk!" (Jer. 1. 17.) A beiktatott lelkész az ünnepi közgyűlést követően foglalja el hivatalosan a parókus lelkészi posztot a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségben.

Kapcsolódó galéria

Parókus lelkésziktatás a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségben