Papírja van a nyíregyházi ellenzéknek arról, hogy csal és hazudik
Papírja van a nyíregyházi ellenzéknek arról, hogy csal és hazudik

Immár papírja is van az ellenzéknek arról, hogy csalnak és hazudnak – mondta Szilvási István a FIDESZ mai sajtótájékoztatóján.

A párt városi alelnöke „ámokfutásnak" nevezte az elmúlt hét ellenzéki magatartását, egyben emlékeztetett: múlt hét elején a várost teleplakátozták az ellenzéki polgármesterjelölt arcképét tartalmazó plakátokkal, amit a Fidesz a Helyi Választási Bizottságnál kifogásolt, több témával együtt. A testület három elmarasztaló határozatot is hozott, melyben eltiltják őket a további jogsértéstől. Mint mondta, a Fidesz nyíregyházi alapszervezete fizet a jogtulajdonosnak azért, hogy a választási plakátjai kikerülhessenek a világító oszlopokra, az ellenzék nem ezt az utat választotta, hanem annak ellenére, hogy tájékoztatva voltak, és ismerniük kell a választási törtvényt a következményekkel együtt, törvénytelenül teleplakátozták a várost. Szilvási hozzátette, majd miután ezeket a plakátokat a jogtulajdonos eltávolíttatta – amiről szintén tájékoztatta az ellenzéket – a jogsértés elkövetői a Fideszt kezdték el vádolni. S noha az alelnök szerint az ellenzék tisztában volt azzal, hogy törvénytelenül járnak el, hangulatkeltési céllal próbálta a közösségi médiában befolyásolni a választókat a polgármesterjelöltjük, s bár a Bizottság ettől is eltiltotta, nemrég még elérhető volt az interneten a szavazási kezdeményezése. Szilvási István azt mondta, nem számítanak másra az ellenzéktől a kampány további részében sem, hiszen láthatóan bármire képesek a hatalomért, s hogy újra a nyíregyháziak nyakába ülhessenek. A Fidesz városi alelnöke hozzátette, láthatóan az emberek nem vevők erre, főleg, hogyha tiszta vizet öntünk a pohárba. Ennek részeként jelezte: a Helyi Választási Bizottság három elmarasztaló határozatban nyilvánította ki véleményét az ellenzék úgymond „plakátlopási" történetéről.

Egyrészt elmarasztalták őket azért a törvénysértésért, hogy a jogtulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül helyezték ki plakátjaikat. Elmarasztalták őket azért, hogy amikor a plakátok eltávolításra kerültek, akkor a hivatalos Facebook profilján az ellenzéki polgármesterjelölt úr egy szavazást indított, amelyből egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy a Fidesz „ellopatta" a plakátjaikat, annak ellenére, hogy tökéletesen tisztában volt azzal, hogy nem lopás történt, hanem tudnia kellett, hogy hatóságilag lettek eltávolítva a plakátok. Továbbá elmarasztalták őket azért is, hogy miután eltávolították a plakátokat, újabb plakátok jelentek meg, egy különleges szöveggel, impresszum és kiadó nélkül.