Pangea-szezon – Nyitva az állatpark és telt ház van a Hotel Pangeában
Fotó: Szarka Lajos

Március 16-án bezárt az állatpark és mindhárom szállodája. A nehéz két hónap után nagy az öröm nemcsak a dolgozók, hanem a látogatók körében is, hogy újra működik Magyarország leglátogatottabb vidéki attrakciója.

 

Vadász Vera családjával érkezett Budapestről:

„Másodszor járunk Nyíregyházán, de itt, az állatparkban először. A kisfiunk második szülinapját jöttünk megünnepelni. Jólesik kimozdulni! Két és fél hónapja otthon voltunk, és most ez az első hétvége, hogy úgy voltunk vele, akkor elindulunk.”

A vendégek mostanában érvényesítik korábbi foglalásaikat, vagy a nyitás hírére kértek szobát, és igyekeznek felhőtlenül tölteni napjaikat. Két hete, a veszélyhelyzet enyhülése után kapott engedélyt a Nyíregyházi Állatpark, hogy látogatókat fogadhasson. Az első hétvégén már 5 ezer vendég érkezett.

„Az elmúlt két évtizedben soha nem volt zárva a Nyíregyházi Állatpark, és amikor nyitva volt, nem volt soha olyan nap, hogy 1-2 vendég ne jöjjön be hozzánk, úgyhogy furcsa volt, és most nagyon boldogok vagyunk. Az online akciónk nagyon jól sikerült, hiszen elővételben, kedvezményesen lehetett jegyet váltani. Több mint 20 ezer vendégünk van, aki elővételben megvette a jegyet, hogy valamikor a következő egy évben bejön hozzánk. Amikor kinyitottunk, még kevesen, de most egy hét után egyre többen jönnek. Örülnénk, ha ezen a hétvégén jó idő lenne, mert akkor több ezer ember megkeres minket” – fogalmazott Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

Május 15-én a Hotel Pangea is megnyitott. Igaz, hogy akkor még csak 15 szobába érkeztek vendégek, de ezen a hétvégén már telt ház várható.

Ahogy Czifrik Viktória, a Hotel Pangea szállodavezetője mondta:

„ A Turisztikai Ügynökség ajánlását figyelembe véve mi is betartatjuk azokat az előírásokat, amelyeket ez a szektor most igényel. Tartjuk a távolságot, az asztalokat széjjelebb húztuk. Nyilván a vendéglátás igényli a legnagyobb kihívást jelenleg, ugyanis mi is svédasztalos étkeztetést adunk a vendégeinknek. A felszolgálóink kiszolgálják a vendégeinket, megkérdezik, hogy segíthetnek-e bármiben. Só-bors szórókat nem helyezünk ki az asztalokra. Egyesével becsomagoljuk az evőeszközöket, tehát megpróbáljuk a lehető legkisebbre szűkíteni annak az esélyét, hogy bárki más hozzáérjen az eszközökhöz. Természetesen a közösségi tereket folyamatosan fertőtlenítjük, és gyakrabban, a lifteket is. Előírásban szerepel, hogy napi háromszor minimum történjen meg, a nyomógombot és bármit, amihez a vendégek hozzáérhetnek. Szerintem nagyon szerettek volna már kimozdulni az emberek. Bátrak, de fegyelmezettek, tehát nincs probléma.”

A Hotel Pangeában betartják a biztonsági távolságot, egybenyitották a mobil tereket, és meghatározott rend szerint, több turnusban étkeznek a vendégek. Mostantól tehát szabad az öröm a Hotel Pangeában. A Dzsungel és az Ózon Hotel is várja a foglalásokat, majd pünkösdkor fogadja első vendégeit, akik nyilván nagyon várják már, hogy a hosszú szünet után ismét élményekben legyen részük.

Kapcsolódó galéria

Szállóvendégek a Hotel Pangeában