Pangea Hotel: a szafari Nyíregyházára költözik

Már lehet foglalni az ország egyik legkülönlegesebb szállodájába.


A tervek szerint augusztusban átadják a nagyközönségnek Magyarország egyik legegyedibbnek ígérkezõ szálláshelyét, a Pangea Hotelt. A különleges környezetben elhelyezkedõ 38 szobás szállodába már meg is indult a foglalás.

Tavaly júniusban kezdõdött a Pangea Ökocentrum és Szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn, néhány hónap múlva pedig már át is adják. A közel 1,7 milliárd forint értékû, teljes egészében a Modern Városok Programnak köszönhetõen, kormányzati forrásból megvalósuló beruházás több mint 2600 négyzetméter alapterületû új szállodájában a szobák mellett egy konferencia- és oktatóközpontot is létrehoznak tantermekkel és rekreációs helyiségekkel, illetve egy száz férõhelyes konferenciateremmel.



Oroszlánüvöltésre ébredhetnek

 

– Egy rendkívül magas színvonalú szálloda épül a Blaha Lujza sétányon, az állatpark szélén. A Pangea Ökocentrum egy különleges hotel lesz, 38 szobájával nívós vendéglátást fog biztosítani mindazoknak, akik például oroszlánüvöltésre szeretnének ébredni. Nagy erõkkel zajlik az építkezés, hiszen már elõfoglalhatók a szálloda szobái, augusztustól pedig várjuk a vendégeket – tájékoztatta szerkesztõségünket Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.



Folyamatosan érdeklõdnek

 

– Már a belsõ dizájnmunkák zajlanak a hotelben, illetve folyamatban van a kert kialakítása is – folytatta az igazgató. – Természetesen felállt a hotel csapata is – húszfõs személyzet –, és az értékesítés nagy erõkkel dolgozik, hiszen a szezonban nyitunk majd meg. Ráadásul nem könnyû eladni úgy egy szállodát, ami a foglalási oldalakon még csak látványterveken létezik, de ennek ellenére is azt tapasztaljuk, hogy nagy az érdeklõdés, futnak be a foglalások és mindennap vannak érdeklõdõink is.

– Közel 100 szállóvendég érezheti majd itt magát úgy, mintha szafarin lenne, vagy valamelyik õserdõben éjszakázna. A szobák ára egyébként tartalmazza majd a korlátlan belépést az állatparkba is. Igazi kuriózum lesz a szálloda, hiszen 400 állatszobor kap itt helyet, egy hatalmas életfa is nõ majd benne, az udvarán épülõ játszóteret pedig dinoszauruszok fogják ékesíteni.



Igazi történeti utazás indul

 

A különleges környezetben, 35 hektáron elterülõ Nyíregyházi Állatpark területén elhelyezkedõ 38 szobás szálloda 3 szinten fogadja majd vendégeit. Ezek kialakítása és berendezése a könnyed, letisztult vonalat követi és mindegyikét más-más állat inspirálta.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)