Kiemelkedõen jó szezont zárt a Váci Mihály Kulturális Központ

Május 24-én lezárult a Váci Mihály Kulturális Központ legnagyobb volumenû rendezvénysorozata, a „Lehozzuk Önnek a Csillagokat!”. A 2018-as elsõ félév során a József Attila, a Zenthe Ferenc, valamint a Karinthy Színház remekmûveit tekinthette meg a közönség, de Zséda és a Kvartett is telt ház elõtt koncertezett a színpadon.


Kérdésünkre Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója azt mondta, nagy örömükre szolgál, hogy több ezren vettek részt rendezvényeiken – s nem csak ezeken, természetesen. – Törekedni fogunk rá, hogy a jövõben is minél sokszínûbb programokat kínáljunk a kultúrakedvelõ közönség számára.

 

Sztárok és matiné

 

Erre már õsztõl adódik lehetõség, hiszen a következõ szezonban is igyekeznek színvonalas elõadásokat felvonultatni. Dolhai Attila és Janza Kata, Kovács Kati, Halász Judit, valamint a Csík Zenekar is náluk koncertezik majd. Színházi elõadásaik során többek között Csonka András, Kautzky Armand, Rékasi Károly, Nemcsák Károly, Udvaros Dorottya, Hernádi Judit, valamint Kern András is szerephez jut. Az elsõsorban gyermekek számára szervezett, nagysikerû Vasárnapi Matiné is folytatódik szeptembertõl. Gyermekszínházi elõadásokkal, koncertekkel, bûvészshow-val szeretnének mesés hangulatot varázsolni a színpadra, illetve a közkedvelt játszóház is várja majd a kézmûves kedvûeket.



Rendezvények, konferenciák

 

– A több évtizedes múltra visszatekintõ Pulyabálnak idén ismét intézményünk adott otthont. A program az óvodás korúaktól a középiskolás korosztályig biztosít lehetõséget, hogy összemérhessék tánctudásukat. Magas színvonalú konferenciák, oktatási célú workshopok heti rendszerességgel képezik programkínálatunk részét. S nagy megtiszteltetés intézményünk számára, hogy Nyíregyháza város rendezvényeinek is gyakran biztosíthatunk helyszínt – emelte ki Mészáros Szilárd.


A szépkorúak is szeretik

 

Az idõsebbek körében oly népszerû Szépkorúak Akadémiájának elsõ féléve is lezárult. A jövõ szezonban is szeretettel várják az idõsebbeket érintõ témák iránt érdeklõdõket. A „Mozdulj Nyíregyháza” elnevezésû városi rendezvény keretében megrendezett senior örömtánc foglalkozásnak közkívánatra intézményük adott otthont. Az igazgató szerint a résztvevõk nagyon elégedettek voltak a helyszínnel, ezért az õszi, téli hónapokban is a Váci Mihály Kulturális Központ falai között rophat az idõsebb korosztály.

 

Õsszel folytatják

 

– Minden kedves érdeklõdõt szeretettel várunk programjainkon a jövõ félév során is. Kellemes nyarat és aktív, kulturális élményekkel teli kikapcsolódást kívánunk! (Bõvebb információk a ház honlapján és Facebook-oldalán – www.vacimuv.hu.)