Palántavásár keddtől a Búza téren, a piaccsarnok előtt várják a kerttulajdonosokat

Palántavásár keddtől a Búza téren, a piaccsarnok előtt várják a kerttulajdonosokat

 A legutóbbi piacos hír az volt, hogy polgármesteri óvintézkedésként Nyíregyházán 10 és 12 óra között használhatják a 65 év felettiek a saját védelmük és a közösség védelme érdekében a városi piacokat, így az aktívabb korosztálynak egy órával több jutott. Miközben az árusok kérésének megfelelően már reggel hattól délután háromig tart nyitva a piaccsarnok. Az üzemeltető újabb lépése a vásárlók egészsége és kényelme érdekében: biztonságos körülmények között szerezhetjük be a palántákat, keddtől.

A koronavírus terjedésének megelőzése, azaz az árusok és vásárlók közötti biztonságos távolság betartása érdekében a Búza téri piaccsarnokban és a külső területen maximalizálta az árusításra alkalmas asztalok számát az üzemeltető NYÍRVV Nonprofit Kft. Viszont a tavasz a piaccsarnok életében a legszínesebb évszak, ilyenkor van a legszélesebb zöldség-, gyümölcs-, virág- és palántaválaszték.

A Városüzemeltető cég annak érdekében, hogy mind az árusok, mind a vásárlók igényeit kielégítsék, a Búza téri piaccsarnok előtti területen palántavásárt hirdet. 40 db „kecskelábú” asztal kihelyezésének a munkálatai pénteken elkezdődtek. A palántavásár április 21-től (keddtől) 6:00 óra és 15:00 óra között várja a vásárlókat, a szezon végéig.