Ötszázmillió szociális intézményekre - Multifunkciós épület Nyírszőlősön
Ötszázmillió szociális intézményekre

A Zöld város, az utak, kerékpárút- és óvoda felújítás mellett idén nyáron korszerűsíti, illetve újjáépíti az önkormányzat a városi szociális intézmények két fontos objektumát több mint félmilliárdos összegért. Az Őz utcán zöldmezős beruházás keretében, illetve Nyírszőlősön, a Kollégium utcán többfunkciós épület korszerűsítése folyik összesen 574 millió forint értékben.

 

Jászai Menyhért alpolgármestertől megtudtuk, az Őz utcán komplex Szociális Alapellátási Központot épít Nyíregyháza. – Idősek, fogyatékosok nappali ellátása, étkeztetés, házi segítségnyújtás alközpontja lesz családi házas övezetben, de mégis bent, a belvárosban, könnyen megközelíthető helyen. A korábban ott lévő épületet lebontottuk és egy teljesen új zöldmezős beruházással újat építünk.

Tavaly a Május 1. téren és a Körte utcán végzett a város hasonló munkákat. A szociális alapszolgáltatás része a fogyatékosok, idősek nappali foglalkoztatója, illetve a házi segítségnyújtás, melynek koordinátorai is ebbe a körbe tartoznak. A hálózat infrastrukturális fejlesztése folytatódik most a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, illetve az önkormányzat saját erő felhasználásával.

Multifunkciós épület Nyírszőlősön

Jászai Menyhért hozzátette: – Nyírszőlősben, a Kollégium utcán két szociális ellátásnak ad helyszínt a most megújuló épület. Idősek nappali ellátása, illetve itt is van egy házi gondozói körzet, a házi segítségnyújtás és gondozásnak az egyik kis alközpontjában vagyunk. Tetőhéjazat-csere, nyílászárócsere, a falazat hőszigetelése készül, tehát alapvetően egy energetikai korszerűsítésről van szó. Kívül-belül meg fog újulni az épület, amely helyet ad a postának is, tehát egy multifunkciós épületet korszerűsítünk itt, Nyírszőlős közepén.

A jelzőrendszeres otthoni ellátás is nagy népszerűségnek örvend az ellátottak körében, mely a közelmúltban közel félszáz készülékkel gyarapodott.