Ötszázezer forint értékben kapott fejlesztő eszközöket a Rejtett Kincsek Down Egyesület
Fotó: Szarka Lajos

Boldogan veszi birtokába egy kisfiú a Csodavárban a legújabb fejlesztő játékot. Magyarország első inkluzív fejlesztő és játszóházában együtt játszhatnak a fogyatékossággal élő és a tipikus gyerekek. A Kormányhivatal jótékonysági bálján befolyt 500.000 forintból vásároltak mozgásfejlesztő eszközöket az intézmény részére. Az adományból 3 darab nem túl nagy, de annál drágább fejlesztőt tudtak megvásárolni.

Kisari Károly Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke elmondta:

Ezek az eszközök, amit most cserélünk, már 10 éve vannak használatban. Nagyon jó minőségűek és jól bírták kiképzést. A nyitás óta sok idő eltelt, 10.000 gyermek fordult meg az elmúlt 10 évben, akik valószínűleg megérintették, vagy játszottak ezzel az eszközzel.

Összesen három, nagyobb értékű, fejlesztőjátékot kapott a Kormányhivataltól a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum. Az ajándékokat szerda délután vehették használatba a gyerekek.

Román István kormánymegbízott hozzátette:

A Kormányhivatal báljának bevételét azért is ajánlottuk fel erre a célra, mert országosan is a tapasztalatunk, hogy nagyon jól működő, kiemelkedő intézményről van szó. Jelen esetben a bál bevételéből olyan eszközöket vásároltunk, amelyeket maga az egyesület is fontosnak tartott, hogy bővítse, kiegészítse az itteni lehetőségeket.

A Kormányhivatal nem először adományoz nyíregyházi intézményeknek. A tavalyi évben is több jótékonysági akciót is szervezett a Kormányhivatal, többek között egy almaszedést és karácsonykor pedig ajándékokkal teli cipős dobozokat is gyűjtöttek.

Kapcsolódó galéria

Kormányhivatali adomány a Csodavárnak