Öt biciklist gázolt el

– Nincs lányom semmi bajom! – a sokk után megkönnyebbülve mondta Sipos József lányának a telefonba, hogy szerencsére nem sérült meg a biciklis balesetben. A férfi társaival együtt napszámba ment ma reggel, azonban az eső miatt hazaküldték őket. Heten kerékpároztak egymást követve hazafelé Nyírtét felől Székely irányába, amikor egy kanyar előtt egy személygépjármű előzni kezdte őket. A kanyarban azonban feltűnt egy fehér kisbusz. A sofőrje, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett és elkapta a kormányt.

– Frontálisan ütköztek volna, csak olyan lélekjelenléte volt a kisbuszosnak, hogy fékezett, de a vizes úton sajnos megcsúszott. Nem tudta már korrigálni a kocsit, és így öt biciklist ütött el. Szerencsére én voltam az öt közül az az egy, aki meg sem sérült. De a biciklim totálkáros lett – mondta Sipos József.

Az elütött biciklisek közül hármat súlyos sérülésekkel szállították a mentők a Jósa András Oktatókorházba. Itt azonnal megműtötték őket. Úgy tudjuk, egyikőjük belső sérüléseket szenvedett, a másiknak eltört a lába, a harmadiknak pedig a csigolyája sérült. A súlyos sérültek közül ketten testvérek. Sipos József elmondta, ő úgy kerülte el az ütközést, hogy egyszerűen a fák közé tekert. – Gyorsan bevettem az irányt a fasorba, de az utánam lévő nem tudta korrigálni – tette hozzá a férfi.

A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit, így többek között azt is, hogy a járművek és a biciklisek betartották-e a KRESZ-t.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: archív)