Országos Meteorológiai Szolgálat: néhány órára ma már kisüthet a nap

Hétfőn napközben szakadozik a felhőzet, de döntően sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű

A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás, jégeső és viharossá fokozódó szél kísérheti. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet. Az északnyugati, északi szél ismét nagy területen lesz erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések is előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő éjjel tovább szakadozik a felhőzet, de helyenként még előfordulhatnak felhősebb körzetek. Az éjszaka első felében még keleten lehet zápor, esetleg zivatar, majd ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, a Dunántúlon erős, olykor viharos. A késő esti 17, 21 fokról hajnalra 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a Dunántúlon nagyrészt derült vagy gyengén felhős, keletebbre gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős, kisebb körzetekben viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu