Országos Meteorológiai Szolgálat: bolondos januári időre készülhetünk

Szerdán változóan, napközben átmenetileg erősebben felhős idő valószínű napos időszakokkal. Reggel, délelőtt kevés helyen, elsősorban a Duna mentén még előfordulhat néhol hózápor, ezt leszámítva azonban estig nem valószínű csapadék.

Szerdán este, késő este az ukrán határ környékén lehet hószállingózás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Napközben kedden és szerdán is a Dunántúlon és a Duna mentén megerősödik az északnyugati szél, a keleti megyékben azonban gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Az Észak-Dunántúlon a legerősebb széllökések kora délutánig helyenként elérhetik a 60 km/óra körüli viharos fokozatot, majd mérséklődik a szél.

Északkeleten foltokban előfordul sűrű köd, de délelőtt javulnak a látási viszonyok.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és 0 fok között alakul, de az északkeleti, havas, szélvédett tájakon – főként Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részein – ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi határ mentén néhol napközben is fagyhat.

 

Forrás: hirado.hu