Országos Haditorna Verseny – Október 11-én lesz a vármegyei forduló Nyíregyházán

Október 11-én lesz az Országos Haditorna Verseny vármegyei elődöntője a Sóstói Múzeumfaluban. Jelentkezni középiskolás, maximum négyfős csapatoknak lehet a megmérettetésre. Az országos döntő majd jövő tavasszal lesz, ahol a legjobbak felsőoktatási többletpontokat is szerezhetnek.

Ismét a Sóstói Múzeumfalu biztosítja majd a helyszínt az Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulójának. A megmérettetés elsődleges célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, valamint az egészséges életmód és a sport népszerűsítése.

Izgalmas versenyszámok

Október 11-én egy izgalmas, sportos honvédelmi vetélkedő várja a fiatalokat, ami több versenyszámból áll.

Távbecslés, fegyveres váltófutás, honvédelmi totó, egészségügyi ismeretek, tehát számos olyan feladattal találkoznak a fiatalok, amelyekkel a mindennapi élethez szükséges tapasztalatokat is gyűjthetnek. A csapatszellemet is erősíti, hiszen négyfős csapatokban versenyeznek, fontos kitétel, hogy legalább egy hölgy legyen a csapatban. Középiskolásokat várunk innen, a vármegyéből, mindenkinek küldtünk ezzel kapcsolatban felhívást, mégis arra szeretném kérni azokat a pedagógusokat, akik nézik ezt a műsort, hogy jelentkezzenek, akkor is, ha ezt eddig még nem tették meg, mert garantáltan nagyon fogják élvezni a gyerekek a versenyt” – nyilatkozta Márton Boglárka hadnagy, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda beosztott tisztje.

Minden iskolából maximum két csapatot várnak a vármegyei elődöntőkre, így legfeljebb nyolc fő képviselheti az intézményeket.

Komoly jutalom

A résztvevők próbára tehetik erőnlétüket és rátermettségüket. Érdemes komolyan venni a versenyt, hiszen a jövő évi országos fordulón kiemelkedő jutalmat kapnak a legjobbak.

Aki az országos döntőbe bejut és az első három helyen végez, felsőoktatási többletpontokat kap, tehát előnnyel indul a főiskolai vagy egyetemi jelentkezésnél is, illetve akár az egészségügyi ismeretekkel, a honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kérdések, ezek olyan dolgok, amiket illik tudni a mindennapokban is” – tette hozzá Márton Boglárka.

A nevezés ingyenes, minden magyar állampolgársággal rendelkező középiskolás diákot várnak a vármegyei fordulókra. A regionális versenyek nyertesei pedig 2024 tavaszán mérik majd össze tudásukat.