Országos döntőben Radvánszki Ronett

– Mikor kezdtél nagyobb hangsúlyt fektetni a nyelvtanulásra?

– Óvodás koromban kezdtem tanulni az angol nyelvet, bár intenzíven csak 4 éve foglalkozom vele. Rendkívül fontosak számomra a nyelvek, szerintem a kiemelkedő területek az életben. Sokat olvasok angolul, versenyzem és külföldi utazások során is folyamatosan gyakorolhatom és mélyíthetem tudásomat.

 

HUMORT IS CSEMPÉSZETT PREZENTÁCIÓJÁBA

 

– A Nemzetközi Angol Szónokverseny területi fordulóján az önbizalom fontossága volt a téma. Hogyan készültél a versenyre, mit próbáltál kiemelni előadásodban?

– Az önbizalom, mint téma, remek választás volt a verseny szervezőitől, mivel ez mindenkit érint. Beszédemben próbáltam személyes élményeimből meríteni és igyekeztem a humorral sem spórolni. (nevet) A versenyt hosszas készülődés előzte meg, megírtam újra és újra a szöveget, amíg el nem érte a kívánt hosszúságot és színvonalat, és úgy nem éreztem: „Ez az!” Persze volt segítségem is, Vass Mihályné tanárnő mindig hatalmas támasz számomra, az ő biztatása nélkül talán el sem indulok a megmérettetésen.

[REKLAM]

– Első helyezést értél el, milyen érzés volt a siker?

– Mikor megtudtam, hogy első lettem, igazából fel sem fogtam. Leírhatatlanul örültem neki, mivel nagyon szerettem volna bizonyítani. Persze utána meg is ünnepeltük rendesen... (nevet)

 

NAGY ERŐKKEL KÉSZÜL A VÉGSŐ FORDULÓRA

 

– Eredményed által vár az országos forduló. Már elkezdődött a felkészülés?

– Bizony, nem is tehetnék másképp. Folyamatos a gyakorlás, az ötletelés. Talán az osztályomnak, a családomnak elege van egy kicsit a szövegemből... (mosolyog) És már a szomszédok is tudják kívülről. (nevet)

– Erős mezőnyre számítasz?

– Tavaly már volt szerencsém bejutni az országos fordulóba, igaz, még csak junior versenyzőként. Idén már a nagyobb korcsoportba kerültem, és van okom izgulni rendesen. Minden versenyző szépen felkészül, és kiválóan adja elő a szöveget. Úgy érzem, nagyon erős lesz a mezőny, de mindent megpróbálok a győzelem érdekében!

Farkas Fanni