Országjáró körúton a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fontosnak tartja, hogy megossza gondolatait az október másodikai népszavazással kapcsolatban. Országjáró körút keretein belül ismertetik nézeteiket. Az egész Magyarországot lefedő civil szervezet több mint háromezer taggal rendelkezik.

 

A népvándorlásnak következménye lehet

 

Keresztes Dénes, elnökségi tag, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökségi tagja, a nyíregyházi csoport vezetője elmondta, kötelességüknek érzik, hogy a nemzethez és a kereszténységhez való elhivatottságukból adódóan hallatni kell a hangjukat. Mindkét területen tájékoztatni kívánják azokat, akiket el tudnak érni, arról, hogy mi várható a most végbemenő népvándorlás következményeként.

További képekért kattintson a fotóra!

Az előadásokra meghívott vendégek is érkeztek. Jelen volt többek között Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója, akinek több éve jó kapcsolata van a szövetséggel. Ezen az országjáró körúton a migrációval kapcsolatos gondolatait tárja az érdeklődők elé.

 

A népszavazásnak tétje van

 

Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója kifejtette, nemcsak magyar, hanem európai, sőt világpolitikai jelentősége van annak, hogy a népvándorlási áradat, ami Európára nehezedik a Közel-Keletről, Észak-Afrikából, ezt hogyan fogja kezelni Európa. Hozzátette, az már látszik, hogy az elmúlt egy-másfél évben nagyon sok rossz döntést hozott Brüsszel. A politológus elmagyarázta, van egy magyar, vagy egy közép-európai kísérlet ennek a kijavítására, ez viszont társadalmi felhatalmazást igényel. Mráz Ágoston azt mondta, népszavazás, október másodikán – az Európai Unióban először – Magyarországon lesz. Sehol máshol az unióban a választópolgárok nem mondhatták el a véleményüket, de ez itt megtehető. Hozzátette, egy felhatalmazás lesz a Magyar Kormány és a közép-európai vezetők Brüsszellel szemben megfogalmazott migrációs politikájához.

 

Nem

 

A politológus keresztény értelmiségiként úgy vélte, Magyarország vezetése és az Európai Unió szempontjából is változásra van szükség a bevándorláspolitikában. Szerinte a határok védelmére és a bajba jutott migránsoknak nem a befogadására, hanem az őket kibocsátó államok segítésére lenne szükség. Azt mondta, a népszavazás nem a migránsok ellen van, de az egyetlen felelős döntés a „nem” szavazat, amely az európai és a magyar kultúra fennmaradását biztosítja.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)