Országgyűlési képviselőjelöltek Nyíregyházán és környékén – választás 2022
Fotó: Illusztráció

A Város-Kép Nonprofit Kft. ezúttal is teret ad több felületén az aktuális országgyűlési választás hivatalos jelöltjeinek, akik Nyíregyházán érintettek az április 3-i voksoláson. Ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es és 2-es Országgyűlési Egyéni Választókerület (OEVK) valasztas.hu oldalon közzétett sorrendjében adunk teret ezen a fórumon a jelöltek legfontosabb üzeneteinek átadására, melyre mindenki egyforma keretet kapott, s egy kivétellel (Kanalas Melinda, 2-es OEVK) éltek is a lehetőséggel. Ezzel párhuzamosan másik médiumunk, a Nyíregyházi Televízió Nyíregyháza Most című közéleti műsorában is bemutatkozhattak a jelöltek, egyaránt 4 percben. Ott a két OEVK külön műsorba került az időhatárok miatt, aki lemaradt az első vetítésekről, március 26-án (szombaton) délután 17.15 órától egészben megnézheti a két műsort. Sőt, azt bármikor megtekintheti, ugyanis harmadik platformunk, a nyiregyhaza.hu városi webportál tartalmait is gazdagítja, mint ahogy az alábbiakban, nyomtatásban megjelent sorok is – így bárhol, bárkinek elérhetőek.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG, 01. számú OEVK  –  Nyíregyháza

Balázs Zsolt

(MKKP)

Balázs Zsolt vagyok, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Sz-Sz-B megyei 01. OEVK képviselőjelöltje. Az MKKP jelöltjeként azon projekteket, törvénykezést támogatom, amelyek a közvetlen cselekvést, a részvételiséget, a közösségvezérelt helyi fejlesztést, a közösségi érdekeket veszik figyelembe. Szeretném, ha városunk klímabarát, zöldülő város lenne, ezért kiállok a versenyképes zöld beruházásokért, a fásítási, erdősítő programokért, szorgalmazni fogom az átláthatóbb, tiszta közbeszerzési rendszer fejlesztését. Mivel a 4-es metró nem jön el Záhonyig, Nyíregyháza megállót érintve, és Felcsút Nyíregyházához csatolása is túl van minden közigazgatási határon, ezért terveim szerint egyelőre a kisvasút, rövidített útvonalon, Sóstógyógyfürdő megállóhelyig közlekedne. Bár kisebb léptékben gondolkodom, mint a Kutya Párt társelnöke, egy 25 cm életnagyságú szobrot is emeltetnék magamnak a Geri-domb tetejére, természetesen úgy, hogy a szánkóközlekedést ne sértse. Mindemellett, ÖRÖK ÉLET, INGYEN SÖR, ADÓCSÖKKENTÉS.

Dr. Helmeczy László

(MEMO)

Dr. Helmeczy László vagyok, a Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje. Az elmúlt években már voltam országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke, a Védelmi és Újjáépítési Bizottság elnöke, a megyei labdarúgó szövetség elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, a MOB tagja. Az Összefogás Megyénkért Egyesület elnöke és a megyei közgyűlés tagja vagyok. Az árvízi védekezési és újjáépítési munkám elismeréseként az első Orbán-kormány idején több miniszteri kitüntetést kaptam, és megkaptam a megyében kapható legmagasabb kitüntetést, a Pro Comitatut. Gyakorlom az ügyvédi hivatásomat is, több országosan is ismert ügyben láttam el képviseletet (olaszliszkai Szögi tanár úr, Marian Cosma ügye, Pócspetri ügy.) Szinte leküzdhetetlennek tűnő hátrányokkal küzd Nyíregyháza és a megye. A Megoldás Mozgalom nem azért indul ezen a választáson, hogy akár a jobb-, akár a baloldal választási esélyét csökkentse, vagy növelje. A Mozgalom azokra a szavazókra számít, akiknek elege van mindkét oldal ígérgetéséből, a két oldal között egyre mélyülő árokásásból. E helyett egy békés, nyugodt Magyarországon szeretne élni. Ne csak szavazzanak, hanem válasszanak valóban alkalmas képviselőt.

Lengyel Máté

(DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD)

Születésem óta Nyíregyházán élek. Nemcsak a múlt köt szeretett városunkhoz, de a jelenem és a jövőm is. Április 3-án arról döntünk, hogy sikerül-e a hazugságra és korrupcióra épülő, a gyűlölet szellemét a palackból kiszabadító orbáni rendszert leváltanunk. Orbán Viktor pár hete beismerte, hogy a 12 éves miniszterelnöksége alatt a vidék elvesztette népességmegtartó képességét, nincs semmi, ami a magyar fiatalokat a szülőföldjükön tartsa, nincsenek tisztességes bért adó munkahelyek, megfelelő egészségügy, de sok helyen még járható utak sem. Ez egyértelmű beismerés: a Fidesz becsapta és meglopta a magyarokat. Történelmünk tele van olyan sorsfordító eseményekkel, ahol a pártoskodást félretéve összefogtunk hazánkért. Az ellenzéki pártok együttműködése után Önökre, szavazókra is szükség van, hogy ne csak kormányváltás, de rendszerváltás is legyen. Kérem, támogassák az ellenzék közös listáját és jelöltjeit Nyíregyházán is! Egységben Magyarországért! Valódi képviseletet Nyíregyházának!

Dr. Horváth Attila

(MI HAZÁNK)

61 éves, civil pályám szerint sebész alapképzettségű onkológus orvos vagyok. A Jósa András megyei kórházban látom el a daganatos betegeket. Feleségemmel Nyíregyházán élek két gyermekünkkel. Két felnőtt gyermekem már Budapesten él. Fiatal éveim is ide kötnek, a Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségiztem nagyszerű tanáraim segítségével 1978-ban. Mindig is jobboldali, nemzeti, konzervatív gondolkodású voltam. Édesapám történelemtanári szemlélete, majd Wass Albert, Márai, Duray, Nemeskürty gondolatai oltották belém a nemzet iránti elkötelezettséget. Ezt az őszinte elkötelezettséget jelenleg csak egyetlen politikai mozgalomnál tapasztaltam meg: a harmadik utat járó Mi Hazánk Mozgalomnál. Ennek a pártnak olyan agrárpolitikai elképzelései vannak, melyek összhangban lehetnek Szabolcs újraindításával, az áldatlan munkahelyhiány és bérhelyzet felszámolásával. A kétszintesre átszervezett egészségügyi ellátást is az állami egészségügy forrásbővítésével kell renoválnunk. Köszönöm támogatásukat!

Dr. Gődény György

(NORMÁLIS PÁRT)

Dr. Gődény György szakgyógyszerész, fitneszedző, a Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság tagja, a Normális Élet Pártjának listavezetője vagyok. Egy ismerős fickó vagyok a szomszéd udvarból, akit ugyanúgy elcsüggesztenek a rendszerváltás 32 esztendejének kudarcai, mint legtöbbünket, csak én már ezt nem tudom szó nélkül elviselni. Hivatásom az egészség, életem a mozgás, szenvedélyem a sport, és ezt az életszemléletemet az elmúlt időszak koronavírus őrülete csak megerősítette. Egészségügyben dolgozóként tisztában vagyok vele, hogy a magyar lakosság milyen katasztrofális egészségi állapotban van. Hiába számolta fel a kormány a hálapénz rendszerét, az egészségügy ugyanúgy betegségügy maradt, és a betegellátási folyamat most is szimpla tűzoltás. Eközben megfeledkezünk arról, hogy nekünk is tennünk kell a változásért, amihez számos hatékony eszköz áll rendelkezésünkre, és ezek nagy része elsősorban nem pénzkérdés. Több mint három évtized tapasztalatát szeretném kamatoztatni mindannyiunk érdekében, hogy itt, Nyíregyházán valósulhasson meg először az országban az a Komplex Egészség Program, amelyen évek óta dolgozom.

Dr. Szabó Tünde

(FIDESZ-KDNP)

Nyíregyháza szülötteként mindig is büszke voltam szülővárosomra és arra, hogy innen indultam, itt nőttem fel, itt edzettem, innen értem el sikereimet a sportban is. A múltam, a jelenem, minden ideköt, és ez egy olyan kapocs, amely örökre szól. Óriási felelősség és megtiszteltetés is egyben, hogy az elmúlt négy évben munkámmal segíthettem az itt élőket és visszaadhattam valamit mindabból, amit itt kaptam. Nyíregyháza kivételesen dinamikusan fejlődő várossá vált és ezen az úton szeretnénk tovább haladni. Megújult utak, terek, egészségügyi, oktatási és kulturális intézmények, új munkahelyek fémjelzik a lakosság, a kormányzat és az önkormányzat közös erőfeszítéseinek eredményeit. Felemelő érzés, hogy sportért felelős államtitkárként hozzá tudtam járulni a város sportéletének megújulásához is. A 2022-es választások tétje óriási, meg kell védenünk az elért eredményeket, a gazdaságunkat, az energiaellátást, a rezsicsökkentést, a széles körű családi és otthonteremtési támogatási rendszerünket, a vállalkozásokat, a családokat és gyermekeinket, akik a jövőnk zálogai.

Nagy László

(FÜGGETLEN)

Tisztelt Nyíregyháziak! Baloldali önkormányzati tisztségviselőként, képviselőként, politikusként mindig az együttműködésre, közös ügyeink megoldása során a kompromisszumos döntésekre törekedtem. Többen nem így gondolkodtak, gondolkodnak. Ma a politika a szembenállásról, állandó harcokról, elvtelen alkukról szól. 2010 előtt szocialista alpolgármesterként, majd később az MSZP közgyűlési frakcióvezetőjeként is az együttműködés jegyében dolgoztam. Most, egyetlen valóban baloldali jelöltként sem leszek más. Engem függetlenként nem korlátoznak a politikai oldalak kényszerpályái, országgyűlési képviselőként nem fogok elveszni a koalíciós egyeztetések útvesztőiben. Egyetértek, és kezdeményezni fogom: a családtámogatási rendszer fenntartását és erősítését, a panelprogram folytatását, a szociális ellátások észszerű bővítését, az életpályamodellek felülvizsgálatát, a jövedelmi különbségek csökkentését, harcolni fogok a kivételezett gazdasági előnyök megteremtése ellen. Tisztelt városlakók! Április 3-án kérem, menjenek el választani, és szavazatukkal segítsenek abban, hogy 12 év után újra baloldali képviselete legyen Nyíregyházának.

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG, 02. számú OEVK  –  Nyíregyháza

Kovács Koppány Zoltán

(MI HAZÁNK)

Kovács Koppány Zoltán vagyok, 59 éves, Nyíregyházán élek. Feleségemmel négy gyermeket neveltünk fel és indítottunk el az önálló élet felé. Egy unokánk van. A miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen végeztem okleveles gépészmérnökként. Első munkahelyem hozott Nyíregyházára. A Taurus Gumigyárban eltöltött bő 10 év után már 25 éve saját vállalkozásomat irányítom sikeresen. Szabadidőmben akadály terepfutóként aktívan sportolok egy helyi sportegyesület tagjaként. Érdeklődök a magyarság őstörténete és a magyar nyelv eredete iránt. Szeretném, ha e területek legújabb kutatási eredményei beépülnének az oktatásba és a köztudatba. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfőbb értékének tartom nemzettársaink tehetségét és szorgalmát, a kiváló minőségű termőföldet, folyóink vízkészletét. Azon kívánok dolgozni, hogy ezen értékek a családok megélhetését, térségünk felemelkedését és nemzetünk jövőjét biztosítsák. E munka sikerét a Mi Hazánk Mozgalom „VIRRADAT” programjának megvalósítása garantálja.

Gurcsák László

(NORMÁLIS PÁRT)

35 éves vagyok, férj, apa, gyári munkás. Kótaj községben élek családommal, de Nyíregyházán dolgozom, mint targoncás. Dr. Gődény Györgyöt évek óta ismerem, tisztelem és felnézek rá. Amikor megkaptam a felkérést a jelöltségre, nagyon örültem, mert mindig szerettem volna valami jót és maradandót tenni. A Normális Élet Pártjának (NÉP) jelöltjei nem politikusok, hanem hétköznapi foglalkozásokat űző emberek, akiknek elege van abból, hogy a pártok évtizedek óta hitegetnek mindenkit, hogy ők megoldják a társadalmi és a gazdasági problémákat. A választásokon számítunk azokra, akiknek elege van a hazugságokból, a lopásból, a politikából és a félelemkeltésből. A NÉP az egyetlen, amelynek képviselői nem kampányolnak közpénzből, fel sem vették a kampánytámogatást. Reális esélyt látunk a parlamentbe való bekerülésre, mert olyan szintű elégedetlenség tapasztalható az országban, ami akár egy mozdulattal elsöpörheti a mostani politikát. De ahhoz, hogy elinduljon a változás, be kell jutni a parlamentbe!

Kardos Ferenc

(MEMO)

Postás múltamból kifolyólag nem jelent ismeretlen terepet számomra a szolgáltatási szektor, nagyon sok emberrel találkoztam nap mint nap, megismerve az ügyes-bajos dolgaikat. Olyan vállalkozást vezetek, mely befektetést is jelent a jövőre nézve. Kézzelfogható megoldásokra van szükség Magyarországon, amelyek hatékonyabbá és egyszerűbbé teszik az emberek mindennapjait. Jó ideje teljesen ki voltam ábrándulva a politikából, utoljára 2010-ben tettem le a voksomat, azonban most felcsillant a remény arra, hogy közösen beléphessünk a jólét egy új korszakába és mindenkit megérinthessen a változás szele. A Megoldás Mozgalom Magyar­országnak egy új szemléletmódot és gondolkodást kínál, amellyel nemzetünk újra önmagára találhat. El kell felejtenünk az egymásra mutogatást és az állandó sárdobálást, s megtenni az első lépéseket a változás útján. Célom, hogy hazánk újra vonzó választás legyen a fiatalok, valamint a hozzám hasonló középkorúak és az idősebb korosztály számára is. Mindent elsöprő digitalizációs hadjáratunk kezdetét vette. Legyenek részesei és csatlakozzanak!

Aranyos Gábor

(DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD)

Tisztelt Választópolgárok! Jobbá akarom tenni az itt élők életét! Azért indulok a választáson, hogy egy jobb oktatási rendszerrel esélyt adjunk a gyermekeinknek, az unokáinknak. Azért indulok, hogy hazánk egyik legszegényebb térsége végre felzárkózzon, hogy itt is lehessen egyről a kettőre jutni. Én nem tudom elfogadni azt, hogy megyénk az utolsó minden olyan rangsorban és statisztikában, amely a legjobban befolyásolja életünket. Legyen szó a munkanélküliségről, a bérekről vagy éppen az egészségügyi mutatókról. Éppen ezért az a célom, hogy Önökkel együtt, és végre ne csak a szavak szintjén, hanem ténylegesen felemeljük, naggyá tegyük térségünket, mert az itt élők többet érdemelnek! Most azt kérem Önöktől, hogy menjenek el szavazni! Vegyenek részt a választásokon! Szánjanak 20 percet a demokrácia legnagyobb ünnepére, és szavazzanak arra a jelöltre, akiben a legjobban megbíznak! Arra, aki mindennap fáradhatatlanul küzd majd az itt élőkért. Arra, aki valóban térségünk érdekeit és értékeit fogja képviselni az Országgyűlésben! Legyenek ott a választáson, legyünk minél többen! Legyünk mi többen! Kérem, támogassák Önök is szavazatukkal a kormányváltást és a korszakváltást!

Dr. Vinnai Győző

(FIDESZ-KDNP)

20 éve vagyok a közéletben, s képviselem a megyeszékhelyen és környékén lakó embereket, beleértve azt a 20 települést, mely a nyíregyházi, az ibrányi és tiszavasvási járásból a választókerülethez tartozik. Nekem ez a hely az otthonom, Nyírtelken nőttem fel, és Gávavencsellőről származnak apai nagyszüleim, feleségemmel közel 40 éve élünk Nyíregyházán. 2002-től 8 éven át voltam önkormányzati képviselő Nyíregyházán, ebből 4 évig a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője. 2010-től az Országgyűlésben képviselem Nyíregyházát és térségét, mely olyan fejlődő pályára került, amelyre 2002 és 2010 között nem is gondolhattunk. Gazdaságilag erősödött meg, radikálisan csökkent a munkanélküliség, a rendszerváltozás óta most dolgoznak a legtöbben, nőttek a bérek, csökkentek az adók, s a rezsicsökkentést is megőriztük. Fejlődött a közlekedési infrastruktúra, az egészségügyi ellátás, bölcsődéket és óvodákat építettünk, vagy újítottunk fel, soha nem látott mértékű turisztikai fejlesztés valósult meg. A gazdasági növekedésből a fiatalok és családok mellett a nyugdíjasok is részesednek: visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat, amelyet a Gyurcsány-korszakban elvettek. Aki ismer, tudja, hogy rám mindig számíthat.