Örömmel gyújtották meg az öröm gyertyáját
Fotó: Szarka Lajos

Már az öröm gyertyája is ég Nyíregyháza város adventi koszorúján. Vasárnap délután Csordás Gábor, római katolikus plébános és dr. Ulrich Attila alpolgármester közösen gyújtották meg a harmadik gyertyát. A Kossuth téren ezt követően a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai adtak ünnepi műsort.

A nyíregyházi, karonülő Makai Zoltán István már tudja, mit fog kapni a Jézuskától. Anyukájával együtt vasárnap délután azért jöttek el a Kossuth térre, mert a kisfiú már alig várja a Szentestét. Édesanyja pedig arról mesélt neki, hogy minél több gyertya ég az adventi koszorún, annál közelebb a karácsony.

Vasárnap délután újra megtelt a Kossuth tér. A színpadon a Szent Imre diákjai és tanárai adtak műsort, amit sokan követtek figyelemmel.

A karácsonyi műsor után Csordás Gábor, római katolikus plébános és Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila lépett a város adventi koszorújához. Ők gyújtották meg a soron következő, harmadik gyertyát. A romai katolikusok adventi koszorúján ez a gyertya általában rózsaszínű és az örömöt szimbolizálja. A keresztények ilyenkor annak örülnek, hogy rövidesen eljön közéjük a megváltó. A Kossuth téren így aztán sokan örültek a műsornak és a fényeknek is. 

Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte:

„Látszik az, hogy az embereket mennyire érdekli Nyíregyháza, mennyire tetszik nekik a fény. Sokan olyan sok pozitív hozzászólást írtak, hogy a kevesebb több, lekerültek a színes fények és hideg fények vannak fent, ezt az emberek jobban szeretik, mintha valami hivalkodóbb a karácsonyi vásárban. A Mikulás bácsi nagyon, nagyon népszerű, neki ma volt az utolsó rendelése.”

A Kossuth téren ezen a héten is számos program várja még az érdeklődőket. Ahogy a forgatag szerelmesei megszokhatták, keddtől vasárnapig minden este iskolások, tanárok, fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt a városháza előtti színpadon. Az adventi koszorún a negyedik gyertyát december 18-án gyújtják meg. Akkor a református oktatási intézmények diákjai, lelkészek, tanárok műsora látható majd.

Kapcsolódó galéria

Advent harmadik gyertyája 2022