Óriási elismerés! Újra Nyíregyháza az év turisztikai városa
Óriási elismerés! Újra Nyíregyháza az év turisztikai városa

Mint minden évben, Az Utazó magazin idén is meghirdette az előző évre vonatkozó legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. Az olvasói szavazatok, valamint szakmai vélemények alapján 2018-ban az év turisztikai városa Nyíregyháza lett. Az elismerést Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át a Párisi Udvar Hotel Budapestben megrendezett konferencián.

Idén már 14. alkalommal adta át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat Az Utazó magazin. A díjakat az olvasók és a szakma véleménye alapján osztják ki minden évben, immár 2002 óta. Múlt héten, Budapesten szakmai konferenciával egybekötött díjátadón ítélték oda 16 kategóriában a legjobbaknak járó elismeréseket. Köztük szállodáknak, mesterszakácsnak, étteremnek, wellness fürdőnek, légitársaságnak, valamint egyetlen városnak, Nyíregyházának, ami most az év turisztikai városa lett.

Egyedivé vált

Érsek M. Zoltán, Az Utazó magazin és Az Üzlet.hu főszerkesztője elmondta, Nyíregyháza méltán érdemelte ki az elismerést, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg a városban, amelyek egyedivé tették a turisztikai palettán.

Nyíregyháza eljutott oda, hogy már nemcsak egy napot lehet eltölteni ott, hanem egy hét is kevés arra, hogy megismerjük. Az állatparkja világhírű, a Hotel Pangea pedig egyedivé tette a várost, de említhetnénk a belvárost is. Számos látnivaló van a szabolcsi megyeszékhelyen, ami érdemessé tette arra, hogy 2018-ban az év turisztikai városa legyen. Ezt támasztották alá a közönségszavazatok és ezt támasztotta alá a szakma is.

Az egyik legdinamikusabban fejlődő

Nyíregyháza az elmúlt évek alatt – országosan példaértékűen – turisztikailag az egyik legdinamikusabban fejlődő város lett. A rangos turisztikai elismerést az elmúlt évek többmilliárdos turisztikai fejlesztései mellett azzal érdemelte ki, hogy turisztikai attrakciói számos hazai és nemzetközi díjat nyertek: az év turisztikai attrakciója cím nyertese Magyarországon 2017-ben a Nyíregyházi Állatpark, 2018-ban az Aquarius Élmény- és Parkfürdő volt, amely 2017-ben ötcsillagos fürdőminősítést is szerzett három kategóriában. 2015-ben és 2018-ban a Nyíregyházi Állatpark lett Európa legjobb állatkertje az 500 ezer látogató alatti kategóriában. 2019-ben hazánkban Az év múzeuma elismerést a Jósa András Múzeum kapta.