Jellegzetes helyi termékeket és szolgáltatásokat keresnek
Jellegzetes helyi termékeket és szolgáltatásokat keresnek

Helyi termelők, bio- és nem bio gazdaságok, kézművesek, hagyományos helyi termék készítők, valamint szolgáltatók/szolgáltatások jelentkezését várja az önkormányzat paktumirodája.

A térség helyi termékeinek, szolgáltatásainak online adatbázisának kialakításához – azok népszerűsítése céljából – keresik Nyíregyháza és térségének jellegzetes helyi termékeiket és szolgáltatásait, hiszen az elmúlt időszakban az ezek iránti igény erősen megnövekedett.

Ingyenes a megjelenés

Az adatbázisba való bekerüléshez szükséges információkat személyesen, e-mailben vagy az online adatlap kitöltésével lehet a Paktumirodába eljuttatni. Az adatbázisban való megjelenés a térség minden helyi termelője, gazdasága, szolgáltatója számára térítésmentesen vehető igénybe!

Egy projekt része

A lehetőség hátterét az adja, hogy a nyíregyházi önkormányzat egy kétmilliárd forintos uniós pályázatot nyert (Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum címen), melyet a kormányhivatallal partnerségben valósít meg. A projekt keretében egy komplex helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési csomagot is megvalósítanak, amelyben többek között kidolgoznak egy helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési stratégiát és akciótervet, valamint egy elektronikus katasztert is.

További információk

Érdeklődni személyesen Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Paktumirodájá­ban, Ligetfalvi-Komi­szár Eszter helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátornál lehet (Kossuth tér 1. „A” épület 117. iroda, telefon: +36-42/524-544 és +36-20/392-2067), e-mailben pedig ezen a címen: helyitermek@nyiregyhaza.hu. A helyi termelők és szolgáltatók adatlapja a Paktumiroda hon­lapján, a http://www.nyiregyhazipaktum.hu-n található meg.