Online videótár – Túl zajos magány a színházban

A Móricz Zsigmond Színházban tavaly indított és 5 marketing gyémánt díjjal jutalmazott online programsorozat a videótárral gyarapodott. A Kalucsni és az Úri muri után szerdától elérhető a Macbeth, 28-tól a Túl zajos magány, majd áprilisban a Castel Felice.

 

Meghatározott időintervallumban, de tetszőleges időpontban nézhetik a Móricz Zsigmond Színház előadásait a videótárból. Április 1-ig már ötöt. A több kamerával rögzített és gondos utómunkával elkészített, HD minőségű tévéfelvételek a nézők otthonában, a nyíregyházi teátrum közelmúltjának és jelenének válogatott előadásait keltik életre – írta korábban közleményében a színház. Dragomán György drámája, a Kalucsni, és Móricz Zsigmond Úri murija már korábban is elérhető volt. A kínálat március 24-től Shakespeare-drámával, a Macbethtel bővül. Hrabal születésnapja előtt tisztelegnek március 28-tól a Túl zajos magánnyal, ez ingyen elérhető előadás. Április 1-jén aztán jön a Castel Felice, Göttinger Pál rendezése 2017-ből. Az online közvetítéseket nyilván jogi egyeztetések és gazdasági számítások előzték meg. Mindenesetre a legnagyobb vágy, megőrizni a nézők figyelmét és szeretetét!

„Úgy gondoltam, hogy csak azokat az előadásokat fogjuk megosztani, ami minimális anyagi ráfordítással tud működni. Sajnos – vagy nem sajnos –, de a nézői érdeklődés az online előadásokra viszonylag mérsékelt. Ami egyben jó is, mert ez azt jelenti, hogy az emberek a színházat élőben szeretnék. A visszajelzések alapján mindenki azt várja, hogy megnyissuk a kapuinkat, és az élő színház hangulatát szeretnék átélni. Nem kell mondjam, hogy az elmúlt majdnem fél év alatt mekkora jegybevétel-kieséssel kellett szembesüljünk. Ez egy icipici sebtapasz, bár csak töredéke annak, ami kiesett. Én azért reménykedem benne, hogy valamennyi vissza tud jönni az online formában” – beszélt az online program lehetőségeiről Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A részletekről tájékozódhatnak a színház honlapján. Ott valamennyi kérdésükre pontos választ kapnak. Itt most csak annyit, hogy az online jegyeket kizárólag átutalással fizethetik, készpénzzel nem vásárolhatják meg. A jegyeken túl a bérleteseknek is szól az ajánlat, hiszen az elmaradt Úri muri előadásokat igyekeznek az online térben pótolni.

Két előadásban is főszerepben látható Nagyidai Gergő. Az Úri muriban Szakhmáry Zoltánt alakítja, a Macbethnek pedig a címszereplője. Ne feledjük, ez nem mozi! Nincs visszajátszás.

„A Macbeth kifejezetten megviselt. Azt megélni nap mint nap, hetente négyszer-ötször, már a színészi technikákat is elő kell venni, hogy az ember hogyan tudja magát visszarakni a rajtvonalhoz mindennap, amikor valami tragikus sorsot teljesít be. Hasonló Szakhmáry Zoltán alakja is az Úri muriban. Ahhoz egy kicsit több közöm van, abból a szempontból, hogy valami hasonló utat én már az életemben bejártam” – nyilatkozta Nagyidai Gergő, a Móricz Zsigmond Színház művésze.

Március 24-től tehát a Macbethtel bővül a Móricz Zsigmond Színház online videótára. Ezzel a témával bővebben is foglalkozunk a Szieszta pénteki műsorában.