Online tartják A Magyar Tudomány Ünnepét a Nyíregyházi Egyetemen
A TUDOMÁNY ÉS MŰVÉSZET ÜNNEPE a Nyíregyházi Egyetemen, november 10-én

A Nyíregyházi Egyetem Tudományos Tanácsa 2020. november 10-én 10:00 órától tartja A TUDOMÁNY ÉS MŰVÉSZET ÜNNEPÉT a Nyíregyházi Egyetemen. Az esemény keretében tudományos konferenciát és több kisérőrendezvényt is szerveznek. A programsorozat védnökei a Magyar Tudományos Akadémia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az MTA DAB.

A Nyíregyházi Egyetemen a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvényét a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon tartják majd, így a megnyitó lebonyolítására is hibrid formában kerül sor. Ezt azt jelenti, hogy a rendezvény helyszínén (B épület, Nagyelőadó) csak korlátozott résztvevői létszám lesz jelen, az egyetem munkatársai, hallgatói és a konferencia iránt érdeklődők online formában tudnak majd a rendezvényhez csatlakozni az NYE YouTube csatornája (https://youtu.be/EnMQphUhhbc) segítségével - tudtuk meg a szervezőktől.
 
A konferencián Dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes mond köszöntőt, illetve Prof. Dr. habil. Simon László a Tudományos Tanács elnöke osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel, ezt követően A „Tudományért–Művészetért” kitüntetések átadására kerül sor, melyeket Vassné dr. habil. Figula Erika rektor és Prof. Dr. habil. Simon László, a Tudományos Tanács elnöke nyújt át a kitüntetetteknek.  
 
Az ünnepi plenáris előadást Prof. Dr. Tóth Miklós, a Testnevelési Egyetem, Sport- és Egészségtudományi Intézet, Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA doktora, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke tartja a Fizikai aktívitás és az egészségi állapot kapcsolata címmel. Ezt követően A „Tudományért–Művészetért” kitüntetettek előadásai következnek: Dr. Jenei Terézia „Míg te rólam semmit, rólad én mindent tudok." Tények és tévhitek a magyarországi cigányságról címmel, illetve Dr. Fekete István A klímaváltozás hatása a talajok széntartalmára címmel tartják meg előadásaikat.