Online találkozások a testvérvárosokért

Az Iserlohn-Nyíregyháza testvérvárosi bizottságok online találkozások során szervezik a két város együttműködésével megvalósuló, 2022-es évre tervezett programokat.

Idén immár harmadik alkalommal találkoztak online Iserlohn-Nyíregyháza testvérvárosok német és magyar bizottságai. 

A 2022 évi közös programok január óta fokozatosan formálódnak az online találkozások során.

A két bizottság azon fáradozik, hogy a közös ifjúsági-, iskola-, levéltári-, múzeumi-, városépítészeti-, egyházi és művészeti, valamint sportprojektek megvalósulhassanak ez évben. 

Várhatóan a nyíregyházi delegáció látogatást tesz majd Iserlohnban, és a német vendégeket is várunk különféle nyíregyházi rendezvényekre.

A bizottságok tervei tervek között szerepel, hogy Nyíregyházán német és Németországban magyar művészek a kölcsönös bemutatkozás jegyében kiállítják műalkotásaikat.

Idén újra meghirdette német testvérvárosunk ifjúsági hivatala az iserlohni plakátakciót, melyre hazai művészpalánták ismét beadhatták pályamunkáikat, s melynek győztes plakátjaiból a – tavalyi gyakorlathoz hasonlóan – kiállítás nyílhat mindkét városban.

Az áprilisi találkozón jelenlévő tíz magyar-német bizottsági tag dátumokat és lehetőségeket egyeztetett, melyek a két várost és lakosait 2022-ben még inkább összefűzhetik.

 

Szerző: P. Tóth Nóra