Ápolók Futása – Jó ügyek érdekében mozogtak az egészségügyben dolgozók

Mintegy kétszázan vettek részt a II. Ápolók Futásán, szombaton. A jelentkezők 4 és 8 kilométeres távon futhattak vagy sétálhattak. A rendezvény célja a figyelemfelhívás volt, de jótékonykodtak is a résztvevők.

Ápolókkal és egészségügyben dolgozókkal telt meg az Erdei Tornapálya szombaton, május 7-én szervezte meg az Élet Forrása Egyesület a II. Ápolók Futását. A regisztráció délelőtt fél tízkor indult, ekkor vehették át a sorszámokat is a résztvevők. Különböző standok, bemutatók és érdekességek várták a futásra érkezőket, akik a jelentkezéssel együtt egy napijegyet is kaptak egy nyíregyházi edzőterembe, de a távot leggyorsabban teljesítők külön ajándékot is kaptak.

Ápolók Hete

Az ápolók már második alkalommal futottak közösen Nyíregyházán.

Azért is fogalmazódott meg, mert az első alkalom februárban annyira jóra sikeredett, hogy azt éreztük, ezt folytatnunk kell. Azt is tudni kell, hogy az ápolóknak van két olyan személyük, vezetőjük, akikre felnéznek. Ez a hivatástudat és minta, amit ők követnek. Az I. Ápolók Futását Kossuth Zsuzsanna emlékére rendeztük meg, ezt a második futást pedig Florence Nightingale születésnapjára. Azt is tudni kell, hogy Egészségügyi Hét, Ápolók Hete indult el pénteken, ami nem igazán került még a köztudatba, de szeretnénk, hogy minél többen tudjanak róla” – nyilatkozta Hadobásné Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke.

Bemelegítés és rajt

A rajt előtt minden résztvevő, szakember vezetésével, közösen melegített be. A futók két táv közül választhattak, a rövidebb, 4 kilométeres szakaszt akár végig is lehetett sétálni, a 8 kilométeres távra viszont csak futók nevezhettek. Az első rajtja délelőtt 10 órakor indult az Erdei Tornapályán.

Jótékony célok

A futásnak természetesen jótékony célja is volt, egy nyíregyházi család számára gyűjtöttek adományokat a szombati II. Ápolók Futásán.

Kapcsolódó galéria

Ápolók Futása 2022