Önálló polgármesterjelöltet állít Nyíregyházán a Mi Hazánk Mozgalom

Önállóan indul a júniusi választásokon a Mi Hazánk Mozgalom, önálló jelöltet állítanak Nyíregyházán is mind a 15 egyéni körzetben – mondta Kovács Koppány Zoltán, a nyíregyházi szervezet elnöke.

A párt szeretné felmérni a támogatottságát, többek között ezért sem csatlakozik a közös ellenzéki jelölthöz Nyíregyházán, akit a Szövetség Városunkért összefogás indít. Jeszenszki András korábbi MSZP-s politikus függetlenként indul az önkormányzati választáson, a DK, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd támogatásával. A Fidesz-KDNP színeiben a jelenlegi polgármester, Kovács Ferenc is a jelöltek között lesz, továbbra is a kormánypárt támogatásával. Kovács Koppány Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta, pártjuk nemet mond a guruló dollárra és a csúszó forintra is.

Tudunk róla, hogy van Szövetség Nyíregyházáért összefogás, de úgy gondoljuk, hogy ez az összefogás nem szolgálja a nyíregyháziak érdekét, nem mutat igazán választást a két nagy hatalmi tömb között, hiszen közös tőről fakad, és úgy gondoljuk, hogy a Mi Hazánk Mozgalom adja azt a harmadik lehetséges választást, amit szeretnénk, hogy a választópolgárok a szavazataikkal díjaznák” – válaszolta kérdésünkre a Mi Hazánk Mozgalom Nyíregyházi Szervezetének elnöke.