Olvasói levél – Köszönet, hogy az óvintézkedésekkel Nyíregyháza időskorú polgárait védik!

Április 16-tól a nyíregyházi piacokra érvényes szabályok szigorodtak, további óvintézkedéseket rendeltek el az időskorúak védelmében. Egy olvasónk ezzel kapcsolatban írt levelet szerkesztőségünknek.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere a veszélyhelyzetre tekintettel április 16- ától Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva elrendelte, hogy Nyíregyháza közigazgatási területén az alábbi városi piacokat:

► Piaccsarnok (Nyíregyháza, Búza tér 23.)

► Nagybani zöldség-gyümölcs piac (Nyíregyháza, Tokaji u. 4.)

► Jósavárosi piac (Nyíregyháza, Korányi Frigyes u.)

► Örökös piac (Nyíregyháza, Család u.)

a saját és családja, valamint a közösség érdekében a 65. életévüket betöltött személyek a piacok nyitvatartási idején belül 10:00 és 12:00 óra közötti időintervallumban látogathatják. A nyitvatartási időn belül az itt megjelölt időtartam kivételével az egyéb korosztály számára a piacok látogatása megengedett. 

Az idősebbeket óvó intézkedéssel a közösségi médiában is több platformon egyetértenek – többek között a piacokért felelős NYÍRVV Nonprofit Kft. közösségi oldalára is több pozitív visszajelzést küldtek, továbbá szerkesztőségünkhöz is érkezett olvasó levél, ezt itt közöljük:

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvastam az április 16-ától érvényes szigorításról, mely a 65 év felettiek piacra való látogatási idejének csökkentéséről szól. Nálunk a családban is van 65 év feletti időskorú személy, így tudjuk, milyen fontos, hogy vigyázzunk rájuk! Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, köszönetet szeretnék nyilvánítani, mind a piacok üzemeltetéséért felelős NYÍRVV-nek, mind a város vezetőségének, hogy döntéseikkel idős hozzátartozóinkat óvják! Ilyen nehéz időkben az összetartás mellett az egymásról való gondoskodás a legfontosabb, és nyugodtan mondhatom, Nyíregyháza vigyáz idős polgáraira! Köszönöm!

Egy olvasó