Oltás – A Nyíregyházi Állatpark 30 dolgozója kapta meg a koronavírus elleni vakcinát
fotó: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Állatpark harminc dolgozója kapta meg a koronavírus elleni vakcina valamelyik adagját péntek délelőtt. Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság kihelyezett csoportos oltást szervezett az előzetes felmérések alapján a Hotel Dzsungelben. Az állatpark dolgozói rengeteg emberrel találkoznak nap mint nap, illetve 5000 állatról is gondoskodnak, ezért tartották fontosnak az oltás felvételét, többen a harmadik adagot is.

Bár kihelyezett oltásra várták a dolgozókat, az adminisztrációs feladatokat így is el kellett végezni. A különböző dokumentumok kitöltése után kaphatták meg a vakcinát a Nyíregyházi Állatpark munkatársai.

Védik az állatokat is

A park egyik állatorvosa már a harmadik adag, ismétlő oltást kapta meg pénteken.

Azért tartom fontosnak, hogy felvegyem az oltást, mert itt, a Nyíregyházi Állatparkban 5000 állat él és állatorvosként napi kapcsolatban vagyok velük és mivel nem tudjuk, hogy melyik fajra milyen hatással lehet a vírus, ezért fontosnak tartom, hogy védjük magunkat, illetve őket is az esetleges mellékhatásoktól vagy betegségektől” – mondta dr. Csorba Máté állatorvos.

Kihelyezett oltás

Az alapellátás szakemberei egy úgymond mobil oltócsoportként már különböző szociális intézmények bent fekvőinek és dolgozóinak adták be hasonló, kihelyezett módon a koronavírus elleni vakcinákat. A Nyíregyházi Állatpark egy előzetes felmérés alapján kérte az igazgatóság segítségét, így harminc dolgozó kaphatta meg az oltást helyben, kényelmesen és várakozás nélkül a Hotel Dzsungelben. Volt, aki most kapta meg az első adagot, mindenkit Pfizer típusú vakcinával oltottak.

Amikor jött ez az igény, teljesen természetes volt, hogy segítünk. Az önkormányzat is igyekszik tényleg mindenben segíteni, hogy az önkormányzathoz tartozó intézmények – ahol egyébként nagyon jó, 80 százalék feletti az átoltottság – dolgozóinál nagy legyen az oltási kedv, hogy minél hamarabb érjük el azt a maximális oltást, amit lehet, akár 100 százalékot is. Az egyik ilyen intézmény az állatpark volt, aki az igényét bejelentette, hogy szeretnék azt, hogy a munkahelyen, a dolgozók közegében történjen meg az oltás. Ennek örülök én is, most itt oltunk, de ez nyilván nem fog itt megállni, mert szeretnénk ebben tovább lépni és a saját dolgozóinkat is valószínűleg ez a mobil oltócsoport fogja beoltani, mert az Alapellátási Igazgatóságnál is kötelező a harmadik oltás és bár nagyon kevesen, de vannak, akik még mindig nem vették fel” – nyilatkozta Csikós Péter, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője.

Egy ilyen kitelepülés több munkát igényel mind az alapellátási igazgatóság részéről, mind a munkaadótól, de ahogy Csikós Péter fogalmazott, ha igény van rá, megoldják és kitelepülnek az oltócsoporttal.

Kapcsolódó galéria

Állatpark dolgozóit oltották a koronavírus elleni vakcinával