Olimpiai bajnokok Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Folytatódott a Példaképek közelről sorozat. Az Aqua SE rendszeresen hív meg ismert sportolókat Nyíregyházára, hogy előadást tartsanak pályafutásukról gyerekeknek. Ezúttal Vaskuti István és Nagy Tímea volt a vendég.

Újabb ismert sportolókat hívott meg az Aqua SE. A Példaképek közelről sorozatban nem csak vízilabdások látogatnak el Nyíregyházára, hanem más sportágak jeles képviselői is. Most az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban Vaskuti István olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója volt az egyik vendég.

- Nem egy sportos családból származom, de úgy éreztem ezt a sportágat nekem találták ki. Szerencse is kellett hozzá, hogy rátaláljak, de rengeteg élményt adott. Soha nem éreztem tehernek az edzéseket, mert szerettem amit csináltam - mondta Vaskuti István olimpiai bajnok.

A tízszeres kenu világbajnok nem egyedül érkezett. A kétszeres olimpiai bajnok vívó, Nagy Tímea is mesélt a fiataloknak pályafutásáról, és tanácsokat is adott.

- Azt javaslom a fiataloknak, hogy a cél az amit meg kell fogalmazni, hogy mit szeretne elérni. Legyen az sport, művészet vagy tudomány. Ha ezt kitűzte, akkor bele kell tenni a munkát, és az hosszú távon eredményt fog hozni - mondta Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok.

Az Aqua SE a rendezvénnyel szeretné motiválni a gyerekeket, hogy minél többen sportoljanak. A rendezvénysorozat első vendége még Benedek Tibor volt.

- Hat éve kezdtük el ezt a programsorozatot, és azóta számos ismert vendéget hívtunk meg. Van egy vízilabdánk, melyet dedikálnak a résztvevők, és szépen telik aláírásokkal - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke.

A Példaképek közelről sorozat a tervek szerint tovább folytatódik, és újabb ismert sportolókat hívnak majd Nyíregyházára.

Kapcsolódó galéria

Olimpikonok a Kossuth Lajos gimnáziumban 20230419