Olcsó jegyekkel hívják haza az ünnepekre a külföldön dolgozókat

Az ünnepi időszakban több tízezren térnek haza külföldről a szeretteikhez, hogy együtt töltsék a karácsonyt. Nekik jelenthet könnyebbséget és segítséget, hogy a MÁV-START-nak sikerült a nemzetközi partner vasúttársaságokkal megállapodni nagy mennyiségű, kedvezményes árú nemzetközi vonatjegy piacra bocsátásáról, közvetlenül az ünnepek előtt. A vasúttársaság célja, hogy a külföldön élő magyarok akkor is biztonságosan és kényelmesen jussanak haza családtagjaikhoz, ha az időjárás igazán téliesre fordul. A karácsonyi és az újévi kedvezményes utazások értékesítését a MÁV-START december 6-án kezdte meg, e héttől már mindenki számára elérhetőek a legolcsóbb ünnepi ajánlatok.

A nemzetközi forgalomban a MÁV-START évente két és félmillió utast szállít, az utasforgalom fele Ausztria és Magyarország között áramlik. Az év végi időszakban körülbelül ötvenezren látogatnak haza az ünnepek idejére, főként Ausztriából és Németországból. A külföldön élő magyar munkavállalók és a diákok ilyenkor is szívesen választják a gyors és kényelmes railjet vonatokat vagy a Berlin, Drezda, München és Zürich felől közlekedő hálókocsis éjszakai vonatokat. Az ezen a héten kezdődő téli értékesítési szezonban sok ezer kedvezményes jegyet kínál a magyar, a német és az osztrák vasúttársaság Németországból és Ausztriából Budapestre.

[REKLAM]

E héttől viszont azok is választhatnak a magyar pénztárcához szabott kedvezményes árú jegyekből, akik az országhatárainkon kívül töltenék a karácsonyt vagy külföldön élő családtagjaikat látogatnák meg. Budapestről az osztrák fővárosba tartó EuroCity vonatokra már 13 eurótól lehet nagy számban jegyet váltani, a Székelyföldre utazóknak pedig 19 euróért is kínál jegyet a MÁV-START a Hargita IC járatra vagy a Corona nevű hálókocsis éjszakai vonatra.

Akik kirándulást ajándékoznának karácsonyra, azoknak mindenekelőtt a vasúttársaság 500, 1000, 2000 és 5000 forintos címletekben kapható ajándékutalványait ajánljuk (ezek a megyeszékhelyek vasútállomásain, Szombathelyen pedig a menetjegyirodában kaphatók). Az ajándékutalvánnyal nemcsak belföldi, hanem nemzetközi menetjegyet is lehet venni, így például az igen kedvező áron kínált, mindössze 9 euróba kerülő szlovéniai jegy is megvásárolható vele. De akár cseh- vagy lengyelországi vonatjegy is: Prágába és Krakkóba már 19 euróért lehet utazni, a két városba éjszakai vonatok is közlekednek, a hálókocsit választva akár a szálloda költség is megspórolható, és így sokkal több idő marad a városnézésre és a kikapcsolódásra.

Naponta több vonat is indul Budapestről a Kárpátok vagy az Alpok hófödte csúcsaihoz. A szlovák és a magyar vasúttársaság közös ajánlata révén a tátrai fogaskerekűre, a tátrai villamosra és az odáig közlekedő InterCity vonatokra közös jegy váltható, így olcsó kirándulójeggyel egészen Tátralomnicig vagy a Csorba-tóig lehet utazni.

MÁV Csoport