Okoszebrák, bekötőutak – Útfejlesztési tervek a Magyar Közútnál

Még ebben az évben három okoszebrát alakít ki Nyíregyházán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság a tervek szerint 2021-ben új aszfaltburkolattal látja el a rókabokori és antalbokori bekötőutakat is. A téli időszakra felkészültek, mintegy 280-an látják el az üzemeltetési feladatokat, több mint 56 géppel.

 

Nem ritka látvány, hogy dolgoznak a Magyar Közút szakemberei az utakon. A társaság ebben az évben is gondolkodott az általa kezelt 2272 kilométeres megyei úthálózatról. A 2020-as évben több mint tizenötmilliárd forintos értékben végeztek vagy kezdtek el útfelújítási munkálatokat az említett szakaszon. A beruházások egy része áthúzódik a következő évre, a tervezések, versenyeztetések és szerződéskötések lezárultak, a tényleges munka pedig majd 2021 tavaszán indulhat.

„Az idei évben a Szabolcs megyei igazgatóság saját feladattervi keretének terhére, valamint a saját kivitelezésben végzett Magyar Falu Útfelújítási Program keretén belül 25.400 tonna aszfaltot dolgozott be a megye úthálózatán. Nyíregyházán még ebben az évben a gyalogosok biztonságosabb átvezetése érdekében a Sóstói–Stadion, Sóstói–Etel köz, Kállói–Zimony utak keresztezésében található gyalogátkelőhelyeknél úgynevezett okoszebra kerül megépítésre. A jövő évben terveink szerint új aszfaltburkolattal látjuk el a rókabokori, valamint az antalbokori bekötőutakat is” – közölte Óvári László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója.

Felüljáró

A Tiszavasvári úti felüljáró felújításával kapcsolatban Óvári László úgy nyilatkozott, a beruházás kiviteli terveit a Magyar Közút elkészítette, a kormányhatározat megszületett, a társaság azon dolgozik, hogy a kivitelezési munkálatok minél hamarabb elkezdődhessenek.

Téli felkészültség

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én téli üzemmódra váltott, a következő hónapokban a megyei igazgatósághoz tartozó hét mérnökségen mintegy 280-an látják el az üzemeltetési feladatokat, összesen 56 munkagép teljesít szolgálatot, de rendelkezésre áll még 7 darab nagy teljesítményű rakodógép, valamint több 10 darab hómaró.