Óévbúcsúztató ünnepséget tartott a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség

 

Idén 77 ünnepeltet ajándékoztak, a legidősebb köszöntött idén a 95. életévét töltötte be. Szabóné dr. Csiszár Gabriella, a Szövetség elnöke elmondta:

Szövetségünknek 42 tagszervezete van: Nyíregyháza területén működő nyugdíjas klubok, egyesületek. Mi egy ernyőszervezet vagyunk, összefogjuk ezeket a klubokat és közös rendezvényeket szervezünk. Olyanokat, amelyeken megismerhetik egymást, együtt lehetnek a nyugdíjasok, jól érzik magukat. Szoktunk főzőversenyt szervezni, városi találkozókat, farsangi bált, generációs szellemi vetélkedőt, ahol a fiatalok és az idősek együtt, egy csoportban vetélkednek, de szoktuk alkotók bemutatkozását is támogatni, ahol bemutathatják saját alkotásaikat a nyugdíjasok – csipkekiállítás, kézimunka-kiállítás. Olyan rendezvényeket szervezünk, ami egy klubon belül nem hozna olyan 'nagy' eredményt, de ha városon belül szervezzük az összes klubnak, akkor az egy szép, nagy rendezvénynek számít.


További képekért kattintson a fotóra!

A rendezvényen elhangzott, Nyíregyháza fejlesztési programjában kiemelt figyelmet kapnak a családok, a gyermekek és természetesen a nyugdíjasok is. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:


Ezek a fejlesztések többek között az egészségügyi, szociális intézményekre irányulnak, utak-járdák újulnak meg, padokat helyezünk ki vagy éppen fásítunk – mind olyan, ami a nyugdíjasokat is érinti. Vannak nekik szóló programok is, például szellemi vetélkedők, a Szépkorúak Akadémiája, sportprogramok: a Szépkorúak Olimpiája, a Mozdulj Nyíregyháza programjai. Mindez idén kiegészült a 10 ezer darabos, ingyenes fürdő- és úszójeggyel, az állatparki séta is nagyon népszerű volt. Mindez mutatja, hogy egyre többet tudunk adni és folyamatosan figyeljük az Idősügyi Tanács javaslatait, igyekszünk azokat értékelve új elemeket, programokat nyújtani.


Az ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester „Nyíregyháza Városért” Bronz Emlékplakettet adományozott Szluk István, a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjának elnöke részére – felelősségteljes munkája és kimagaslóan eredményes tevékenysége elismeréseként.

Dér Vivien