Óévbúcsúztató operettgála – December 30-án a Váci Mihály Kulturális Központban

A Rátonyi Róbert Színház művészeivel, zenekarával és tánckarával búcsúztatja az óévet a Váci Mihály Kulturális Központ. A „Pezsgő ma nékünk a császár” című operettgála december 30-án este várja a közönséget.

18 órakor kezdődik majd a Váci Mihály Kulturális Központ operettgálája, a csákvári Rátonyi Róbert Színház előadásában. A társulat elsődleges küldetésének és kötelességének tekinti a magyar és nemzetközi operettirodalom kincsestárába tartozó művek határon innen és határon túl, a világ minden pontján történő bemutatását és népszerűsítését, így a műfaj kedvelői biztos nem csalódnak majd az előadásban.

Operettgála

A Pezsgő ma nékünk a császár című darab szólistái között szerepel Vörös Edit, Bódi Barbara, Domoszlai Sándor és Kovács Szilárd, konferál majd Teremi Trixi. 2020-ban a koronavírus járványhoz kapcsolódó korlátozások nem engedték az év végi ünnepléseket, idén viszont újra tudtak programot szervezni a nyíregyházi és megyebeli nézők számára a Váci Mihály Kulturális Központban. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a vendégek kifejezetten szeretik itt a VMKK-ban a zenés, táncos, vidám darabokat, így most is bíznak benne, hogy sokan vesznek majd részt a demceber 30-ai előadáson.

Minden évben a kedves közönségünk már megszokta, hogy év végén mindig egy vidám programmal jelentkezünk. Direkt nem szilveszterkor, hanem előtte néhány nappal. Most úgy sikerült az egyeztetés, hogy december 30-án egy óévbúcsúztató operettgálával várjuk a kedves érdeklődőket. Két felvonásban a leghíresebb, legnépszerűbb operettslágerek fognak elhangzani. A Rátonyi Róbert Színház fog ellátogatni ide hozzánk. Az operettszínház művészeivel, illetve a tánckaruk és a zenekaruk is itt lesz. Azt ígérhetem, hogy egy nagyon felszabadult, vidám hangulatú élményekben gazdag este után fognak hazatérni. Ezek az operettestek egyébként mindig is nagyon sikeresek voltak, nagyon bízom benne, hogy ugyan maszkot kell viselni, de védettségi igazolvány sem szükséges, mert ötszáz fő alatti rendezvény. Nagyon bízom benne, hogy újra megtelik a kulturális központ hangversenyterme és tényleg egy vidám óévbúcsúztatóra fog sor kerülni.” – nyilatkozta Mészáros Szilárd, a központ igazgatója.

Jegyértékesítés a helyszínen, a Váci Mihály Kulturális Központ honlapján és a jegy.hu oldalán. A csütörtöki előadásra még korlátozott számban kaphatók.

Színvonalas operettjátszás

A Rátonyi Róbert Színház számára az operettjátszás méltán híres és elismert magyarországi tradícióinak továbbvitele művészi hitvallásuk és követendő példa számukra. Ahogy honlapjukon fogalmaznak: örömmel vesznek részt fellépőként, közreműködőként, alkotóként, szervezőként is zenei fesztiválokon, gálaműsorokon. Művészeikkel és alkotótársaikkal arra törekednek, hogy magas színvonalon a hagyomány tiszteletben tartásával, ámbár frissen és újító gondolatokban átszőtt, izgalmas, szórakoztató előadásokkal nyújtsanak maradandó élményt a közönség számára. Rátonyi Róbert színészi, rendezői és színháztörténeti munkája útmutatás és egyben felelősség is számukra. Örömmel és büszkén viselik nevét, produkcióik mindegyike az általa felállított magas mércéhez igazodik.