Ismét lesz Újévi Koncert Nyíregyházán – 34. alkalommal várják a közönséget január elsején

34. alkalommal rendeznek Újévi Koncertet Nyíregyházán, január elsején a Continental Arénában várják a közönséget 17 órától. A nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport hangversenye tavaly a koronavírus miatt elmaradt, idén így egy még vidámabb koncerttel várják a nézőket.

2020-ban a koronavírus-járvány miatt csendesen teltek az ünnepek decemberben és az óévet sem lehetett a megszokott módon búcsúztatni. Ennek értelmében a már hagyományosnak számító Újévi koncert is elmaradt Nyíregyházán 2021. január elsején. Ahogy Bakó Levente fogalmazott, megrázó élmény volt egyedül színpadra állnia és egy válogatás műsort felkonferálni, ami a korábbi évek élményeit gyűjtötte össze.

Várják a fúvósokat

Nem csak az újévi koncert sorsát befolyásolta a járvány, a tavaszi Webber gálát például csak ősszel tudták megtartani a zsinagógában. Már októberben is védettségi igazolványt kértek a résztvevőktől, ennek ellenére is hatalmas volt az érdeklődés. Ekkor eldőlt, hogy 2022. január elsején már biztos megszervezik az Újévi koncertet, hiszen az új szabályok ellenére is várja a közönség.

Az elmúlt két esztendő nagyon megmutatta, hogy mennyire kell nekünk a kultúra, a fúvóskoncertek, hiszen a tavalyi kimaradt és már nagyon ki voltunk éhezve, nagyon jól jött az októberi Webber gála a zsinagógában, ahol zsúfolásig megtelt a hatalmas nagy terem. Nagyon vártuk a koncertet és nagyon várjuk a most szombatit is, szerintem Nyíregyháza közössége ki van most éhezve erre nagyon.” – így nyilatkozott Jászai Menyhért alpolgármester a koncert beharangozóján.

A tavalyi szünet, a járvány okozta helyzet, a nem mindig túl pozitív hétköznapok után most egy talán még vidámabb és üdítőbb szórakozást ígér a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport, hiszen a kikapcsolódásra lelkileg is szükség van.

Vidám műsor

Elsőként egy klasszikus nyitánnyal kezdenek majd, Suppé Pikk Dáma-Nyitányával ezután jön az elmaradhatatlan keringő, amit a Nyíregyháza Táncklub Marján Klára vezetésével fog előadni, aztán felvonul mind a három majorette csoport is a színpadra.

A Csillagok az Oroszlánkirály filmzenéből egy kedves részletre lép majd fel, a Kék Delfinek a Bella Ciao-ra, ami egy kiváló, régi olasz dal, majd a Tűzmadaraké lesz a reflektorfény, hiszen ők a legnagyobb csoport. A Csillagoktól, a Kék Delfineken át oda készülnek a kislányok, hogy nagylányok legyenek. A Tűzmadarak járnak velünk turnéra, ők mennek országos versenyekre, nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert sokat megnyernek és nagyon szépen szerepelnek. Lesz nekik egy meglepetés számuk, amit kértek, hogy ne áruljak, hogy pontosan mi lesz, ezzel lépnek színpadra rögtön a szünet után. Különféle fényjátékokkal indul el a történet, de Szabó Lilla tanárnő azt mondta, hogy leharapja a fejem, ha a részleteket is elmondom. Ez egy plusz öröm lesz. A Nyíregyháza Táncklub még egy Gloria Estefan műre is táncol, ez a tőlük megszokott erotikus és könnyedebb tánckoreográfiákat is tartalmazzák.” – mondta Bakó Levente, művészeti vezető, Liszt-díjas trombitaművész, karmester.

A nyitány mellett, amit a zenekar ad elő, lesz egy párizsi egyveleg, a város és Franciaország hangulatát próbálják majd átadni a közönségnek. Ennek egyik különleges eleme lesz, hogy Csernák Tibor tangóharmonikázni fog – tette hozzá Bakó Levente. Az újévi koncerten fellép majd 25 fa-, réz- és ütőszakos tanuló is a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumból, ahol Bakó Levente szeptember elsejétől pedagógus a zeneművészeti tagozaton.

Január 1. 17 óra

Az elmúlt években a fúvószenekari rendezvények jelentős és sikeres városi programokká váltak Nyíregyházán, így az Újévi koncert is. A jegyértékesítés már elkezdődött a Sky Travel utazási irodában, de a koncert napján 15 órától a Continental Arénában is tudnak még jegyet venni a 17 órakor kezdődő hangversenyre. A koncertre vár minden érdeklődőt Suszter Csaba együttesvezető, Bakó Levente művészeti vezető, a megjelenteket pedig Dr. Kovács Ferenc polgármester is köszönti majd január elsején. A hangversenyen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Kapcsolódó galéria

Újévi koncert beharangozó 20211227