NYTV: színes ünnepi műsorkínálat

Változatos programokat kínál az ünnepi időszakra a Nyíregyházi Televízió. Az ország egyik első, 1985-ös alapítású helyi televíziója méltó, az ünnep fényét emelő műsorokat sugároz év végén is.

Szenteste délutánján (18.00) a lapzártánkat követően a társszékesegyházban tartott Városi Karácsonyi Hangversenyt nézhetik felvételről, majd a múltidéző műsort követően fél kilenctől egy különleges, a filharmónia sorozatban rendezett, orgonára és fuvolára hangolt koncert felvételét sugározzuk Jantyik Hannával és Sárosi Dániellel. Az ünnep első napján délután hatkor evangélikus istentisztelettel kezdünk, majd a heti hírösszefoglalót és a Vetítőt követően a Cantemus 2018-as karácsonyi felvételét élvezhetjük újra. Másnap a délelőtti műsorsáv is fontos, hiszen a képújság hírfolyamát megszakítva 9.30-tól görögkatolikus Szent Liturgia, majd 11.30-tól római katolikus szentmise fut az NYTV képernyőjén, s a történelmi egyházak szertartásait református istentisztelet zárja, 18.00 órától. Még aznap egy korábbi Zelk karácsony kerül adásba fél nyolctól, majd egy különleges koncertet láthatnak: a Cantemus Vegyeskar a debreceni Kodály Filharmonikusokkal és a Kodály Kórussal Verdi: 4 szent énekét adja elő.


Ami az óévbúcsúztatást illeti: sportos percekkel kezdünk 18 órakor, hiszen az év egyik legfontosabb meccsét, a Nyíregyháza Spartacus–Győri ETO FC meccset elevenítjük fel, majd pedig a másodosztályban őszi elsőként záró Szpari összes idei gólját. A VIDOR TV-ben fél kilenctől felidézzük a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjének kellemes pillanatait, este tíztől ugyancsak a színházban leszünk, de archív felvételek segítségével. Az esztendő utolsó másfél órájában pedig a 4 for Dance egyik gálájából idézünk, majd a Folk Fusion csinál még jobb évzáró hangulatot. A Himnuszt és a polgármesteri újévi köszöntőt a Zenith együttes retró koncertje követi. Január elsején hattól könnyű komolyzenével indítjuk az évet az NYTV szimfonikus archívumából szemezgetve. A Vetítőt követően fél kilenctől Vizin Viktória és a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjét adjuk. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport aznapi, friss parádéját pedig január első felében vetítjük majd, felvételről. Kellemes televíziózást, áldott ünnepeket kívánunk!