Nyitva marad a Krúdy Art Mozi – Év végéig biztosan fogadják a vendégeket

Mégsem zár be ideiglenesen a Krúdy Art Mozi, év végéig biztosan fogadják a vendégeket az Országzászló téren. Az októberi közgyűlésen korábban az a döntés született, hogy a filmszínháznak is be kell zárni, ez is része volt az energiaválság miatt szükséges takarékossági intézkedéseknek.

A legutóbbi közgyűlésen számos olyan intézkedésről döntöttek a képviselők, amelyeket az energiaválság miatt kellett meghozni. A takarékossági lépések egyike volt, hogy 2022. november 15-től bezár a Krúdy Art Mozi is. A napokban érkezett viszont a jó hír, a filmszínház továbbra is üzemelhet, legalábbis ebben az évben biztosan.

Várják a vendégeket

Nagy örömmel tudom mondani, hogy sikerült az épület üzemeltetőjével megegyeznem, az év végéig biztosított a vetítés. A hét minden napján játszunk, hétvégén több filmünk is van, elsősorban művészfilmek, de most például egy Marvel film is megy nálunk, azt is megtekinthetik, akár premierben is a vetítéseken” – nyilatkozta Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Közművelődési színtér

A Krúdy Art Mozi mint a megye egyetlen művészmozi működik a térségben, küldetése, hogy olyan filmeket is hozzon a közönségnek, amelyet egy plázában nem láthatnak, illetve olyan közönségtalálkozókat és tematikus esteket szerveznek többek között a Nyíregyházi Egyetem szakembereivel, amivel kicsit a filmek mögé tekinthetnek az érdeklődők.

Pályázatok segítésével megteremtettük azt a lehetőséget, hogy a lehető legkorszerűbb körülmények között tekinthetik meg a kedves nézőink az előadásokat és nagyon szeretik a rendezvényeinket. Mi erre a mozira mint egy közművelődési színtérre is tekintünk és nagyon sok rendezvény, kiállítás, tematikus vetítések, filmklubos előadások vannak, valamint közönségtalálkozók is és úgy vesszük észre, hogy erre nagyon komoly közönségigény van” – tette hozzá Mészáros Szilárd.

Korszerű digitális vetítőgép és hangrendszer, tágas, kényelmes fotelek, valamint pénztárcabarát árak – ezek az érvek mind a Krúdy Art Mozi mellett szólnak. Az aktuális havi moziműsort az érdeklődők megtalálják a krudymozi.hu oldalon.