Nyit a Váci – A kulturális központ első rendezvénye a média és lemezbörze
Fotó: Trifonov Éva

Március 27-én, hétfőn mind a központi épület, mind a Váci Mihály Kulturális Központ tagintézményei kinyitják kapuikat. Média és lemezbörze, festménykiállítás és rzeszowi tárlat, Lúdas Matyi, szavalóverseny a Petőfi évfordulón, Lili bárónő, de Neoton musical is lesz a Szabadság téri intézményben. 

Április 1-jén nagyrendezvény, a népszerű Nyíregyházi Média és Lemezbörze várja a vendégeket, aztán másnap a Mandala Dalszínház előadásában láthatják 40 szereplő közreműködésével a Lúdas Matyit.

„Természetesen a képzőművészetekre is gondolunk. 4-én itt Hullan Bea budapesti festőművész kiállításának megnyitójára látogathatnak el. Monumentális képei vannak, a női érzéseket, női portrékat ábrázolja. De másnap folytatjuk a sort, a Városi Galériában és a Pál Gyula Teremben nyílik testvérvárosunk, Rzeszow művészeinek nagyszabású három kiállítása, április 5-én. Aztán minden évben megszervezzük a költészet napja környékén a szavalóversenyünket. Így teszünk idén is. Április 13-án várjuk a diákokat, és szeretnénk felhívni a diákok, pedagógusok és szülők figyelmét, hogy április 4-ig lehet jelentkezni a Velünk élő Petőfi című szavalóversenyre” – tájékoztatott Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Április 15-én a Lili bárónő érkezik, majd május 12-én a Neoton musical, a Szép nyári nap. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő interaktív előadással szerepel a Váci Mihály Kulturális Központban. Az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, a Karolina, vagy a Csak egy tánc volt című Szécsi Pál dalokkal szórakoztatja a közönséget Gergely Róbert május 24-én.

„Ugyan be voltunk zárva, de szerintem a városlakók is tudják, hogy a háttérben folyt a munka. Kerestünk új helyszínt, és a Kodály Zoltán Általános Iskolában meg is találtuk. Nagyon szép, sokszínű programot szerveztünk, mindegyik telt házas volt. Ezt szeretnénk folytatni, nemcsak itt, a kulturális központban, hanem a Krúdy Gyula Art moziban is folytatódnak a vetítések, de a tagintézményeinkben is nagyon színes kulturális programokat találnak az érdeklődők. Mindenkinek azt ajánlom, hogy keressék fel a Váci Mihály Kulturális Központ honlapját, és ott pontos, részletes leírást kapnak!” – folytatta az igazgató.

A Váci Mihály Kulturális Központ és tagintézményei, a már korábban indult Krúdy Art mozival hívják vendégeiket március végi, áprilisi, májusi programjaikra. Az intézmény bejárata előtt hirdetik az április 11-től 30-ig tartó városi Tavaszi zsongás című Kossuth téri rendezvénysorozatot, melynek szereplői helyi zenészek és énekesek lesznek.