Nyit a tófürdő – Péntek reggeltől várják a vendégeket Sóstón

Május 20-án, pénteken nyit a Tófürdő. A vendégeket reggel 9 órától várják Sóstón. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. ebben az évben is néhány újítással teszi még kellemesebbé a fürdőzést. A hatályos jogszabályok szerint minden eszköz és élményelem korlátozások nélkül használható. Az árak július 1-ig nem változnak és továbbra is él a 16 óra utáni kedvezményes jegyvásárlás lehetősége.

Már javában készülnek a pénteki nyitásra a Tófürdőn, május 20-án, reggel 9 órától várják a vendégeket. A 2019-es felújítás után a kis mediterrán tengerpart jelzőt társították a vendégek a Tófürdőhöz, ez a megújult zöldfelületeknek, sétányoknak, medencéknek és csúszdáknak köszönhető, a nyíregyháziak kedvelt létesítménye lett.

Újítások 2022-ben

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. idén is arra törekedett, hogy néhány újítással még kellemesebbé tegye a vendégek számára a Tófürdőt. A két új csúszda korábban egy fúrott kútból kapta a vízellátást, emiatt hűvös volt a csúszdák vize. Az idei évre a csúszdák vízellátó rendszerébe kapcsoltak egy szivattyút, ennek segítségével már a tó vizét forgatják vissza a csúszdákra, így jóval kellemesebb lesz a víz hőmérséklete. Az elmúlt időszak kedvező időjárásának köszönhetően a vendégeket péntek reggeltől várják.

Pénteken nyitnak

Mindig egy különleges pillanat számunkra, egy ünnep gyakorlatilag, amikor a Tófürdőt ki tudjuk nyitni. Tudjuk, hogy a nyíregyháziak és a környékbeliek életében egy nagyon fontos pont, kicsit mindenki sajátjaként tekint erre a fürdőre és ennek megfelelő hozzáállással és elánnal készülünk a Tófürdő nyitására. 1200 tő növényt ültetünk ki, folyamatban van a sepregetés, zajlik a röplabdapálya fel rotációs kapázása, a medencetereket rendbe raktuk, fugák kikaparva, minden rendbe téve, a csúszdák kicsit megújítva, felújítva. Az idei év újdonsága, hogy a kisgyerekesekre gondolva egy árnyékolt bébipancsolót alakítunk ki lent a tóparton. Nagyon idilli kép, amikor azt lehet látni a tópartokon, hogy a szülők ülnek, a csemete meg egy kis homokozólapáttal építkezik és elsajátítja a fürdőzés kultúráját, amihez ez is hozzátartozik. Lejáró lépcső is épült, úgyhogy idén ismételten méltó körülmények között tudjuk majd fogadni a vendégeket” – nyilatkozta Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítése igazgatója.

Korlátlan használat

A hatályos jogszabályok értelmében a fürdők, így a Tófürdő is védettségi igazolvány és szájmaszk viselése nélkül látogatható, minden eszköz, medence és élményelem korlátozások nélkül használható.

Kedvezményes ár

Az árak július elsejéig biztos nem változnak és továbbra is él a 16 óra utáni kedvezményes jegyvásárlás lehetősége. A Parkfürdő nyitását június 3-ra tervezik, de a pontos időpontról és a részletekről hamarosan tájékoztatást ad a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.