NYÍRVV: növényesítés és virágosítás Nyíregyháza közterein

A NYÍRVV Nonprofit Kft. folyamatosan Nyíregyháza még szebbé tételén munkálkodik. Munkatársaik az elmúlt időszakban több helyszínen is igyekeztek még zöldebbé tenni növények telepítésével városunkat.

A Kálvin téren különleges látványt nyújt a padokkal harmonizáló virágdézsában kihelyezett 3 fa-különlegesség, melyek a bókolós dísz cseresznyefák és az oszlopos ginko biloba.

– A Nyírfa téren kiemelt raszterek kerültek kialakításra, mellyel több 100 cserje színes lombokkal és virágokkal díszíti a teret, valamint 3 különösen fehér törzsű, himalájai bókolós nyírfa is helyet kapott. A Bujtosi-tónál a csatorna mellett közel 700 törpe fűz került telepítésre, mely amellett, hogy csodás látvánnyal kápráztatja el az arra sétálókat, a vadkacsák védelmét is szolgálja. A Hősök terén, a Kormányablak környezetében színes látványt nyújt az örökzöld- és magas törzsű növények látványa. Városunk alma szobránál - a Korzó és a Hősök tere között található járdaszigetnél – talajcserét követően kuriózumként kínai kenderpálma került kihelyezésre, melyet keretként olasz nyúlfarkfű vesz körbe. Egy séta alkalmával gyönyörködjenek Önök is az újonnan telepített különleges növényekben – tájékoztatta szerkesztőségünket a NYÍRVV Nonprofit Kft., hozzátéve, ezen a héten pedig elindult az újabb virágosítás Nyíregyháza közterületein. 

 

Forrás: NYÍRVV Nonprofit Kft.

Kapcsolódó galéria

Növényesítés és virágosítás Nyíregyháza közterein