NYÍRERDŐ Nap a vadászati világkiállítás jegyében

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programsorozat részeként szervezte meg a NYÍRERDŐ Napot Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben a NYÍRERDŐ Zrt.

Juhász Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évben nagyon sokan látogattak ki a társaság által kezelt erdőkbe. Országszerte hasonló a helyzet: egyes felmérések szerint 25-30 százalékkal nőtt az erdőjárók száma. Az erdők egészségvédelmi szerepe felértékelődött. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a vadászatról, vadászati ismeretekről szóló családi napot az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás égisze alatt rendezte meg az erdőgazdaság. Azt mondta, hogy a világkiállításon szeptember 25. és október 14. között országszerte több helyen – Budapesten, Hatvanban, Keszthelyen, Vásárosnaményban, Somogyban – lesznek különféle érdekes programok.

Az időnként esős időjárás ellenére sokan vettek részt a NYÍRERDŐ Napon. Tóth Gábor bemutatóján rókát is láthattak az érdeklődők, Fehér Péter vadhívó sípokat szólaltatott meg, Szentpéteri Levente solymász-, Hajzer Szabolcs és Papp Tamás pedig vadászkutya bemutatót tartott.

A gyerekeket népi játékok, kézműves foglalkozások, erdei iskolai programok, akadályversenyek várták. Az ovisok 400, a diákok és a felnőttek 2021 méteres futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat. A futáson a legtöbb gyereket, 225 tanulót a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye indította, az intézmény 100 ezer forint értékű fásítási ajándékot kapott.

 

Forrás: NYÍRERDŐ