Nyíregyházi turisztikai csomag őszre

Bár statisztika az idei nyár vendégforgalmáról nem készült, szemmel látható, hogy sok a turista Sóstógyógyfürdőn. A turisztikai szakemberek azt mondják, a sóstói szálláshelyek majdnem 100 százalékos kapacitással működnek. A hazai vendégek mellett főként a környező országokból érkeznek nyaralók, sok turista jön Ukrajnából, Szlovákiából, Romániából, Lengyelországból. Sóstógyógyfürdőn, ahogyan az előző években, idén is a gyermekes családoknak tudják a legsokrétűbb kínálatot nyújtani. A tapasztalatok szerint a belföldről ide látogatók a leggyakrabban gyermekekkel érkeznek, így a nyári időszakban elsősorban számukra állítanak össze turisztikai csomagot. Sóstógyógyfürdő előnye az, hogy komplex szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a családoknak, a környező, határ menti településeken nincs egymás közelében ennyi látványos attrakció, mint itt a fürdő, az állatpark és a múzeumfalu. Bár még egy hónap hátra van a nyári turisztikai szezonból, a szakemberek már az őszre készülnek.

[REKLAM]

A Sóstói turisztikai program összeállításánál szeptembertől már nem elsősorban a családokra, inkább a házaspárokra és az idősekre gondolnak. Az élményfürdő gyógyászati részlegének bővítése után a gyógyulni vágyóknak az eddiginél korszerűbb körülmények között tudnak kezeléseket biztosítani, de azoknak az időseknek is biztosítanak kirándulási lehetőséget, akik unokáikkal látogatnak Sóstóra. A nyár eltelte után a turistáknak az év hűvösebb időszakára is tartalmas programot állítanak össze.

A nyíregyházi turisztikai szakemberek augusztus közepén Hajdúszoboszlón a Bio Fesztiválon már az őszi-téli csomagokat népszerűsítik. De a Sóstógyógyfürdő kínálta lehetőségeket bemutatják két budapesti kiállításon, Kolozsváron és Ausztriában is.

F.A.