Nyíregyházi touchdown döntött a végén - A Tigers játékosok a DEAC-ot segítették

Egyenlő erők küzdelmét hozta a DEAC Gladiators – Budapest Titans összecsapás vasárnap annak ellenére, hogy a fővárosiak egy hajszállal esélyesebbnek számítottak. Keretükben ugyanis egy amerikai és egy mexikói játékos is szerepelt.

Már a találkozó elején nagyon fontos szerepet kaptak a tigrisek, hiszen többek között Mihalik György szerelései kellettek ahhoz, hogy a vendégek futásai ne okozzanak nagyobb gondot a pályán. Ráadásul a DEAC nyíregyházi játékosa egy fővárosi akció során kiütötte a futó kezéből a labdát, amit Kis Lóránt szedett össze. Ezt követően pedig a Gladiators kihasználta első támadássorozatát és Horai Krisztián elkapásával megszerezte a vezetést (6-0). Az első félidő végéig inkább a védelem remekelt, hiszen kétszer is sikerült négy kísérlet után megállítania a DEAC-nak a Titanst. Ebben óriási szerepet vállalt a sérülése után visszatérő Panykó Patrik. A fiatal safety többször is el tudta ütni az elkapók kezéből a labdát, amellyel touchdownoktól mentette meg a csapatot. Azonban a második negyedben érzékeny veszteség érte a Gladiatorst, hiszen az irányító Molnár Gábor sérülést szenvedett.

A második félidőben így Demkó Balázsnak kellett adogatnia. A mindössze 17 éves irányító pedig nem szállt be rosszul a mérkőzésbe. Több jó meglátása volt, Erdélyi Áronnak is adott egy jó passzt. Ám még a harmadik negyed elején egyenlíteni tudott a Titans J.D. Crandall elkapásával (6-6). Viszont ezután a játékosok elkezdtek kiesni mindkét oldalon. A titánoknál először egy embert kiállítottak szabálytalan mezcsere miatt. Majd a negyedik játékrész elején Mihalik a hajánál fogva szerelte Crandallt, aki dühében a földön fekvő játékosba dobta a labdát. A bírók sportszerűtlen magatartásáért kiállították az amerikai játékost. Ennek ellenére a titánok fordítottak Máximó Sánchez interception returnjével és Fülöp Ákos kétpontosával (6-14). Gladiators csak egyre nehezebb helyzetbe került, miután Demkót szabálytalanul szerelték. A fiatal irányító sérülés miatt kénytelen volt leballagni a pályáról, de durvasága miatt Sánchezt is leküldték végleg a játékvezetők. Viszont a gondok csak szaporodtak, miután a tigrisek falembere Axman Andor is komoly sérülést szenvedett. A sok kieső ellenére mégis zárkóztak a hazaiak, miután Gréczy Balázs egy félpályás touchdownt futott (12-14). A végén a titánok futásokkal próbálták lepörgetni a másodperceket, de a Gladiators kedvező mezőnypozícióban szerzett labdát, miután Fábián Krisztián puntnál, a meccsen ötödjére is elejtette a malacbőrt. Így a vendégek irányítója kénytelen volt a harmincyardos vonalon ráfeküdni a játékszerre. Ezt kihasználva a DEAC megfordította az állást. Roják Richárd harmadikszámú irányítóként egyetlen sikeres passzt jegyzett, de az Román Dávid kezében landolt a pontszerző területen belül. A nyíregyházi elkapó touchdownja kilenc másodperccel a vége előtt érkezett, amire már nem tudott válaszolni a fővárosi gárda, ráadásul Fülep Csaba interceptionje el is döntötte a találkozót, így 18-14-re nyert a nyíregyháziakkal is felálló DEAC Gladiators.

„Fantasztikus érzés volt számomra, hogy az én elkapásom döntött a végén” – mondta mosolyogva a találkozó után Román Dávid. – „A meccs vége felé, amikor elkezdtük jobban pörgetni a tempónkat, akkor érzetem, hogy a csapat fejben nagyon erősen koncentrál. Mindent beleadtunk, és ennek meglett az eredménye. Csodálatos érzés. Viszont nem volt egyszerű dolgunk nekünk elkapóknak sem, mivel két irányítónk is kiesett. Nemcsak nekünk kell megszokni az irányítót, de nekik is a mi mozgásunkat, sebességünket is meg kell ismerniük. Ám szerencsére ezzel nem volt gond.”

A DEAC Gladiators legközelebb május 9-én a Dabas Sparks vendége lesz.

DEAC Gladiators – Budapest Titans 18-14 (6-0, 0-0, 0-6, 12-8)
Pontszerzők: Gréczy Balázs, Horai Krisztián, Román Dávid 1-1 TD, illetve J.D. Crandall, Máximo Sánchez 1-1 TD, Fülöp Ákos 1 PAT

Fotók: Bellon Bíborka