Nyíregyházi Törvényszék: januárban folytatódik a nyíregyházi késelő ügye
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Törvényszék ma előkészítő ülést tartott a nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt K.A. vádlottal szemben folyamatban lévő büntető ügyben.

A vádirat szerint a férfi 2017. év elején elvesztette munkahelyét, de azt titkolta családja előtt. Megélhetését örökségéből és családi ingatlanok értékesítéséből fedezte, mindennapjait többnyire kocsikázással töltötte.

2018. november 16-án egy kisvárdai parkolóban a sértett szexuális szolgáltatást ajánlott a vádlottnak, amit ő elfogadott. A férfi egy kieső, fás bokros területre vitte autójával az asszonyt, de ott nézeteltérés alakult ki közöttük. Ennek során a férfi megütötte, majd egy késsel többször megszúrta a nőt. A sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. Ezután a férfi elvette értékeit, majd a holttestet egy műanyag fóliába csomagolta és gépkocsija csomagtartójába tette.

 

2018. november 22-én a férfi – vásárlást színlelve - bement egy nyíregyházi női ruházati üzletbe, hogy onnan pénzt szerezzen. Ezért töltött lőfegyverét és egy konyhakést is vitt magával. A férfi a boltban nézelődött, kiválasztott egy női ruhaneműt, majd a kasszához ment. Belépett a pult mögé, kihúzta a váltópénzes fiókot és közben pisztolyával nagy erővel arcon ütötte az ott dolgozó eladót, aki a földre esett. Ezután a nő csípőjére ült és miközben a sértett segítségért kiáltott, a vádlott a nála lévő konyhakéssel többször megszúrta a sértettet.

Egy közelben tartózkodó férfi meghallotta a segítségkérést, és dörömbölni kezdett a ruhabolt kirakatán. Miközben telefonon értesítse a rendőrséget, a vádlott elmenekült a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

 

A vádlottat a rendőrök 2018. november 23-án otthonában tartóztatták le. Autójában lőfegyvert és több lőszert is találtak, melyek tartására a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

 

A 2018. november 26-tól letartóztatásban lévő férfi a 2020. szeptember 24-én tartott előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését részben ismerte be, de részletes vallomást nem tett. Az előkészítő ülésen a támadást túlélő sértett kártérítési igényt jelentett be ügyvédje útján, közel 6.000.000,-Ft összegben.

A bíróság 2021. január 12-én a vádlott, tanúk és szakértők kihallgatásával tárgyaláson folytatja az eljárást.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék